Chiagrød med hindbær

Costumes sunde bidragsyder giver dig opskriften på en sund og nærende morgengrød, der er baseret på superfrøet chia

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com

Chiagrød er et friskt alternativ til den traditionelle morgengrød, da den ikke skal varmes men derimod på køl. Grøden skal laves aftenen før, hvilket er perfekt til de travle morgener, hvor man stadig gerne vil have et sundt og nærende måltid.

Jeg er personligt helt vild med at lave chiagrød til morgenmad, da det smager fantastisk, kan varieres i det uendelige og er sprængfyldt med næringsstoffer.

Chiafrøet er et sandt superfood, der giver et ordentligt ernæringsboost til din morgenmad, og det lille frø er blandt andet rig på protein, jern, fiber, antioxidanter, omega-3 fedtsyrer og kalcium.

chiagrod1 dcedb42f 83ea 4c87 97f9

INGREDIENSER – 1 STOR PORTION

225 ml rismælk, mandelmælk eller almindelig mælk

3 spsk chiafrø

4 spsk groft kokosmel

½ tsk vaniljepulver

120 g hindbær (friske eller fra frost)

Et par dråber flydende stevia

1/2 banan

SÅDAN GØR DU

Start med at mose hindbærrerne med en gaffel og bland dem sammen med resten af ingredienserne (bortset fra bananen). Sørg for at røre det hele godt sammen, og stil det derefter på køl i mindst et par timer og gerne natten over. Blandingen skal være ret flydende i det, da chiafrø kan absorbere op til tre gange sin egen vægt i væske, og det skal derfor nok nå at få en mere grødagtig konsistens efter et par timer i køleskabet.

Når chiagrøden er klar, hælder du den i en blender, tilsætter bananen og eventuelt en smule mere mælk, hvis chiagrøden er blevet for tyk.

Giv det et hurtigt blend og server straks.

Jeg serverede min chiagrød med raw kokoschips, friske hindbær, mynte og passionsfrugt.

*Signe Moesby Leth blogger til dagligt på Amillionmiless.com, hvor hun deler sin passion for sund og nærende mad, og her på Costume.dk vil hun hver uge friste med lækre og inspirerende opskrifter.