Cloud eggs
© Sex and the City

Sådan laver du Instagrams mest populære madtrend

Avocado-maden er blevet overgået af en ny, fotogen anretning, som du nemt kan lave selv

18. marts 2019 af Marie Alkestrup

Vi spiser både med øjnene og med munden. Derfor smager en ret ofte bedre, når den også er pæn at se på. 

Det gør sig eksempelvis gældende for en avocado-mad, der med den rette præsentation kan opnå kultstatus, hvilket Atelier September beviste med deres grønne Instagram-hit. 

Nu har en ny kulinarisk trend overtaget det sociale medie, og den er funderet i noget så simpelt som et æg, der dog er serveret på en kompliceret måde. Den populære ret hedder cloud eggs, fordi æggehviden er pisket og anrettet, så den ligner små skyer.

Vil du forsøge dig med den populære ret, kræver det ikke andet end et æg, lidt salt og pepper og en ovn:

Sådan laver du cloud eggs

  • Del æggehvide og blomme fra hinanden.
  • Pisk æggehviden indtil den bliver stiv.
  • Læg den stive masse på en bageplade, og form den som en rund sky med en lille fordybning i midten, hvor æggeblommen senere skal placeres.
  • Bag æggehvide-massen i en forvarmet ovn på 230 grader i 5 til 8 minutter.
  • 3 minutter inden æggemassen er færdigbagt, skal du putte æggeblommen ned i fordybningen, og lade den bage med i de sidste tre minutter. 
  • Tag dernæst ægget ud, og smag til med salt peber og eventuelt lidt krydderier eller parmesan. 

Måske er du interesseret i ...

Gør som 24.000 andre

Seneste