Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Bananis-2 © Emma-Sofie Kring Suner

Denne is er sund og tager omkring 2 minutter at lave

Sommer er lig med is. Her får du opskriften på en udgave, der både smager godt og er nem at lave.

Hvad er bedre end en kølig is på en varm sommerdag?

Issæsonenen er over os, og hvor meget vi end elsker den lækre flødeis, så kan det nogle gange være tiltrængt med et sundere alternativ.

Derfor får du her opskriften på en sundere bananis, som både er hurtig og nem at lave, og som tilmed smager godt.

På grund af bananens bløde og cremede konsistens får du også en cremet is og undgår den krystalliserede konsistens, som bær af og til kan få, når de nedfryses. Ud over at banerne smager godt og har en naturlig sødme, der betyder, at du ikke behøver tilsætte noget sukker, indeholder de også en masse gode vitaminer og mineraler som C-vitamin, B6-vitamin og magnesium, der er gode for immunforsvar og blodsukker.

Du kan selv bestemme, hvordan og med hvad du pynter dine bananis, men her er vores bud på en opskrift, som vi er vilde med, og som vi laver om og om igen – både som dessert og mellemmåltid.

Banan-is-Costume © Emma-Sofie Kring Suner

Ingredienser:

  • 6 ispinde (kan købes i eksempelvis Panduro Hobby)
  • 3 bananer (jo mere modne de er, jo sødere bliver dine is)
  • 2 tsk kokosolie
  • 100 g god mørk chokolade
  • 25 g hakkede mandler
  • 25 g hakkede pistacienødder
  • En lille håndfuld kokosflager

Fremgangsmåde:

  • Skræl bananerne.
  • Skær bananerne midt over i to.
  • Stik en ispind i den ende, som du har skåret over.
  • Kom bananerne på ispind i en frysepose og læg dem i fryseren minimum 3 timer (de skal være gennemfrosne).
  • Tag bananerne ud, når de er frosne.
  • Smelt chokolade og kokosolie sammen i en skål (over vandbad eller i mikroovnen).
  • Dyp bananerne i chokolade-/kokosolie-blandingen (eller hæld den over bananerne).
  • Skynd dig at strø de hakkede nødder og kokosflager over de chokoladeovertrukne bananer, mens chokoladen stadig er flydende, så pynten kan hænge fast.
  • Når chokoladen er størknet, kan du nyde dine bananis. Du kan også lægge dem tilbage i fryseren i frostposen, så du har en is klar, når sukkertrangen atter melder sig.