Dessert-rispapirsruller med frugt

Denne dessert har alle kriterierne for at blive vores favoritdessert: sund, nem og lækker – og så er den fyldt med lækre frugter i regnbuens farver

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
1 / 3

Disse farverige rispapirsruller med frugt er et godt bud på en sund, let og frisk dessert, der kan varieres i det uendelige alt efter sæsonens frugt og dine personlige favoritter. Jeg lavede disse udelukkende med frugt som fyld, men det vil også være lækkert at tilføje eksempelvis grofthakket mørk chokolade og nødder.

Hvis du ikke har prøvet rispapirsruller før, så kan de godt være en smule svære at håndtere, men det er kun indtil, man har lavet et par stykker og lige har fået taget på dem. Når man først har fanget teknikken, så finder man ikke en dessert, der er meget nemmere at tilberede.

Ingredienser © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
2 / 3

Ingredienser

Din yndlingsfrugt – jeg brugte mango, kiwi, jordbær og æble.

Rispapirsruller

MANGODIP:
1/2 mango

1 tsk fintrevet ingefær

1 spsk citronsaft

En lille smule stødt chili – tilpas til din smag

PEANUTBUTTER: 2 spsk peanut butter

1 spsk akaciehonning

3 spsk kogende vand

Fremgangsmåde © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
3 / 3

Fremgangsmåde

Start med lave de to dippings. For at lave den spicy mangodip tilsætter du helt enkelt alle ingredienserne til en blender eller minihakker, og blender til det har en lækker og cremet konsistens. Lav peanutbutter-dippen ved at røre alle ingredienserne grundigt sammen.

Vask frugten og skær den ud i passende stykker. Fyld et fad med varmt vand og dyp et rispapir i et par sekunder til det er blødgjort, tag det forsigtigt op og læg det på en tallerken.

Fyld midten med frugt og fold den side hen mod dig forsigtigt ind mod midten og henover fyldet. Fold derefter siderne ind mod midten og rul forsigtigt rispapirsrullen, indtil den er lukket helt sammen. Gentag processen, indtil du har lavet den ønskede mængde rispapirsruller.

Spis dem hele eller skær dem forsigtigt over på midten først, servér straks.

Hver tirsdag vil du her på Costume Fit finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.

Mere om Opskrifter? Få Costumes nyhedsbrev