Din nye favoritmorgenmad: Quinoagrød
Træt af havregrød? Prøv i stedet denne lækre quinoagrød, der er rig på fibre og som vil smage himmelsk med bærkompot og peanutbutter til
AfHvis du leder efter et alternativ til havregrøden, så kan jeg anbefale dig at prøve denne lækre quinoagrød, der er rig på protein og mætter dejligt.
Quinoa er nemlig både proteinrigt, indeholder næsten alle de essentielle aminosyrer, er glutenfrit og rigt på fibre.
Jeg tør derfor godt love, at selvom opskriften er på en lille portion, er det her en kombination, der sørger for, at du forbliver godt mæt hele morgenen og formiddagen.

Ingredienser
Quinoagrød – 1 lille portion:
1 dl quinoa
2 dl mælk (jeg brugte rismælk)
1 dl vand
1/3 tsk vaniljepulver
En knsp havsalt
En lille smule af dit foretrukne sødemiddel, jeg brugte akaciehonning
1 spsk skyr
Bærkompot:
1 1/2 dl blandede frosne bær
1/4 tsk vaniljepulver
En lille smule af dit foretrukne sødemiddel, jeg brugte akaciehonning
Peanutbutter

Fremgangsmåde
Start med at skylle quinoaen grundigt i koldt vand. Tilsæt derefter alle de resterende ingredienser til quinoagrøden – undtagen skyr.
Hæld blandingen i en kasserolle, bring det i kog, og lad det simre under låg i 20 til 25 minutter.
Bærkompot: Lav herefter bærkompotten ved at hælde alle ingredienserne i en kasserolle, og bring dem i kog.
Lad det småkoge i et par minutter, og hæld derefter bærkompotten over quinoagrøden.
Tilsæt også en stor klat peanutbutter – og eventuelt andre toppings efter eget valg.
Servér straks.
Signe Moesby Leth blogger til dagligt på Amillionmiless.com, hvor hun deler sin passion for sund og nærende mad, og her på Costume.dk vil hun hver uge friste med lækre og inspirerende opskrifter. Læs mere om Signe her.
