Edamamehummus med salattopping

Costumes nye bidragsyder, Maria fra madbloggen Vanløse Blues, giver dig opskriften på en lækker, sund og nem hummus lavet på edamamebønner

© Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk

Denne hummus er baseret op edamamebønner, og er den er hurtig at lave. Den har efterfølgende fået en lækker salattopping, som gør hummusen til et festmåltid, selv på en almindelig hverdag - og så vil dine veninder helt sikkert blive imponerede over dit overskud i køkkenet.

Servér hummusen med grøntsagsstave og pitabrødschips til for en let forret eller som tilbehør til marinerede kyllingespyd for en mættende hovedret.

INGREDIENSER

Hummus

400 g edamamebønner, afbælgede

Saften fra 1 citron

4 spsk skyr

1 fed hvidløg, fint revet

1 tsk stødt spidskommen

1/2 tsk stødt koriander

1 spsk tahin

2 tsk salt

1/2 tsk paprika

Salattopping

1/2 agurk

1 rødløg

10 cocktailtomater

1 spsk ristede sesamfrø

2 spsk hakkede, saltede og ristede pistacienødder

FREMGANGSMÅDE

Kom de frosne edamamebønner i en skål og hæld kogende vand på. Lad dem stå og trække i vandet i et par minutter. Hæld vandet fra gennem en si, og kom edamebønnerne tilbage i skålen. Tilsæt alle de øvrige ingredienser til hummusen, og blend det hele sammen til en ensartet creme med en stavblender.

Smag hummusen til med salt og citronsaft, og juster eventuelt tykkelsen med mere skyr. Anret hummusen i en skål eller et fad, og drys med lidt paprika.

Til din salattopping skal du hakke rødløget fint og skære tomater og agurk i små, fine tern.

Anret salattoppingen oven på hummusen, og drys med ristede sesamfrø og pistacienødder.

Eventuelle rester af hummusen holder sig fint i op til en uge i en bøtte i køleskabet.

Maria Engbjerg er ny bidragsyder på Costume.dk, og hun vil friste med lækre og inspirerende opskrifter her på siden. Til dagligt blogger Maria på Vanloseblues.dk, hvor hun deler sin passion for sund og velsmagende mad. Lær Maria bedre at kende her.