© Signe Moesby Leth // Amillionmiless.com

Få en sund start på dagen med en smoothieskål

Costumes sunde bidragsyder, Signe Moesby Leth, giver dig opskrifterne på to lækre smoothieskåle, der smager syndigt men er sprængfyldte med vitaminer og mineraler

Smoothies er en dejlig nem måde at sikre sit daglige frugtindtag på, og så smager de tilmed også fantastisk og giver dig et sandt energiboost. Hvis du er glad for smoothies, så vil du også elske smoothieskåle, da det helt enkelt er en smoothie lavet lidt tykkere end normalt, og er serveret i en skål med en masse lækre toppings, der er med til at gøre den både mere mættende og nærende. Kombinationen af den søde smoothie og den sprøde, knasende topping er helt fantastisk - uden at love for meget, så smager det næsten som at få dessert til morgenmad.

Her får du to bud på lækre smoothies med et lille twist i form af avocado og spinat for at give et ekstra ernæringsboost. Når det kommer til toppings, er der uanede muligheder, og det er bare med at finde dine egne personlige favoritter. Af sunde toppings kan du for eksempel bruge friske bær, frugt, müsli, granola, frø, kerner, og nødder, og hvis der er plads til lidt ekstra forkælelse - finthakket mørk chokolade.

CREMET SMOOTHIE MED HINDBÆR, GOJIBÆR OG AVOCADO

½ avocado

2 spsk gojibær

150 g frosne hindbær

1 banan

En sjat mandelmælk – kan nemt erstattes af andre typer mælk

Toppings: Rå kokoschips, gojibær, friske hindbær og frysetørret hindbær

DEN SKJULTE GRØNNE SMOOTHIE

1-2 håndfulde frisk spinat

150 g blandede frosne bær

2 bananer

½ tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

Et par dråber flydende stevia eller anden form for naturligt sødemiddel

En sjat mandelmælk - kan nemt erstattes af andre typer mælk

Toppings: Hjemmelavet superfood granola med kanel og ingefær samt blåbær

SÅDAN GØR DU

Tilføj alle ingredienserne i en blender - tilsæt kun nok mælk til, at blenderen lige kan køre rundt, og blend indtil det har den ønskede konsistens - smoothien skal helst være dejlig tyk. Smag smoothien til, hæld den op i en skål, tilføj dine foretrukne toppings og servér straks.

Signe Moesby Leth blogger til dagligt på Amillionmiless.com, hvor hun deler sin passion for sund og nærende mad, og her på Costume.dk vil hun hver uge friste med lækre og inspirerende opskrifter. Lær Signe bedre at kende her.