
Farverig sommersalat med hindbær-vinaigrette
Kom i sommer-stemning med denne opskrift på en smuk sommersalat, der spiller på alle dine smagsløg.
AfDenne lækre og farverige sommersalat med hindbær-vinaigrette er helt perfekt som tilbehør eller let forret til sommerens middage og grillaftener.
Udover at være rig på antioxidanter, protein og sundt fedt, så er salaten propfyldt med smag og sødme fra bærrene, men med et lækkert modspil fra den syrlige vinaigrette og den salte feta, der komplementerer bærrene perfekt.
Ingredienser
SALAT
50 g (en halv pakke) ruccola
50 g (en halv af de små pakker) spinat
12 g / 1 pakke hindbær
60 g / 1/2 pakke blåbær
1,5 dl quinoa
75 g feta, smuldret/finthakket
1 stor håndfuld mandler, grofthakket
2 spsk solsikkefrø
1 spsk chiafrø
HINDBÆR-VINAIGRETTE
2 dl hindbær (friske eller fra frost)
2 spsk olivenolie
2 spsk hvid balsamico
1 spsk akaciehonning
En knivspids havsalt

Fremgangsmåde
Start med at koge quinoaen efter pakkeinstrukserne. Stil den derefter til side, så den kan køle ned.
Lav derefter hindbær-vinaigretten ved helt enkelt at blende alle ingredienserne godt sammen. Smag den gerne til, og sæt den derefter til side, mens du tilbereder salaten.
Vask bærrene, spinaten og ruccolaen grundigt og hæld det hele over i en stor skål sammen med de øvrige salatingredienser, men vent med at blande quinoaen i, til den er afkølet.
Vend det hele forsigtigt sammen, så salaten bliver godt blandet, men uden at mase hindbærrene.
Top salaten med lidt af hindbær-vinaigretten og så er den klar til servering.
