Forfriskende hjemmelavet iste

Der er ikke noget bedre end at nyde et stort glas iskold iste i solen på en varm sommerdag – især hvis den er hjemmelavet. Få opskriften her

Hjemmelavet iste © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
1 / 3

Hjemmelavet iste

For mig går sommer og iste hånd i hånd. Iste er dog desværre ofte proppet med kemikalier og næsten ligeså meget sukker som sodavand, så når jeg har overskuddet til det, foretrækker jeg at lave min egen hjemmelavede version.

Det bedste er, at det faktisk er overraskende nemt at lave sin egen iste, og så kan du helt selv styre, hvilken smag du vil lave den med og hvor meget sukker, der skal i.

Ingredienser © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
2 / 3

Ingredienser

3 tebreve (jeg brugte frugtte med mango)

3 ferskner

1/2 – 1 citron

3 spsk akaciehonning

Eventelt en lille smule flydende stevia – kan udelades

Frisk mynte og jordbær – kan udelades

Fremgangsmåde © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
3 / 3

Fremgangsmåde

Start med at koge 750 milliliter vand og lad teen trække i fem minutters tid, sæt teen til side og lad den køle lidt, inden du tilsætter saften fra 1/2 -1 citron (tilpas til din smag) og myntebladene. Sæt derefter te-blandingen på køl.

Skær fersknerne ud og fjern stenene, put dem i en blender sammen med 200 milliliter vand, honningen og eventuelt lidt flydende stevia for ekstra sødme. Blend det hele grundigt og hæld det igennem en fin sigte for at fjerne eventuelt frugtkød.

Tag te-blandingen ud af køleskabet, hæld den sammen med fersken-blandingen og brug et piskeris til at røre det hele godt sammen.

Hæld din frisklavede iste over i en kande, og så er den klar til servering. Jeg serverede min med masser af isterninger, lidt ekstra friske mynteblade og friske jordbær for ekstra smag og pynt.

Hver tirsdag vil du her på Costume Fit finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.

Mere om Opskrifter? Få Costumes nyhedsbrev