Frisk grønkålssalat med citrus, granatæble og feta
Fyldig, sød, syrlig og smuk. Her får du opskriften på en grønkålssalat, der er nem at lave og som ligner en milliion
AfGrønkålssalat
Denne farverige grønkålssalat er ikke alene sund og nærende, men den er også super lækker med en frisk blanding af det søde og det sure fra citrusfrugterne. Sødmen fra appelsinerne går perfekt med den let bitre smag fra grønkålen, og så er jeg personligt helt vild med at tilføje lidt bid til salaten i form af granatæblekernerne og de knasende pekannødder.
Hvis man ikke er så glad for grapefrugt, så kan den med fordel erstattes af to klementiner eller en ekstra appelsin i stedet.

Ingredienser
100 g grønkål
2 appelsiner
1 grapefrugt
1/2 granatæble
75 g fetaost
En stor håndfuld pekannødder, grofthakket
CITRONVINAIGRETTE
2 spsk god olivenolie
2 spsk æblecidereddike
1 1/2 spsk citronsaft
Citronskal fra 1/2 citron, fintrevet
1/2 – 1 spsk akaciehonning

Fremgangsmåde
Start med at lave citronvinaigretten ved at piske alle ingredienserne godt sammen og sæt den derefter til side.
Vask grønkålen grundigt, fjern de grove stængler og hak den fint.
Hæld derefter grønkålen over i en skål, tilsæt 3-4 spiseskefulde af citronvinaigretten og massér derefter kålen i et minuts tid med dine hænder, indtil vinaigretten er godt fordelt og grønkålen er blevet mør og lækker.
Hæld grønkålen over på et fad eller i en salatskål og pynt den derefter med skrællede, fintskårne skiver af appelsin og grapefrugt, kernerne fra granatæblet, de grofthakkede pekannødder, den smuldrede feta og eventuelt lidt ekstra citronvinaigrette.
Portionen rækker til cirka fire personer, når grønkålssalaten spises som tilbehør.
Signe Moesby Leth blogger til dagligt på Amillionmiless.com, hvor hun deler sin passion for sund og nærende mad, og her på Costume.dk vil hun hver uge friste med lækre og inspirerende opskrifter. Læs mere om Signe her.
