Frugtspyd med raw chokolade og cashewcreme
Snack løs med god samvittighed - få her opskriften på lækre frugtspyd med hjemmelavet raw chokolade og cremet cashewcreme med vanilje og citron
AfDisse farverige frugtspyd er en dejlig nem og let dessert med en smag af sommer, og så er den et garanteret hit hos de små.
Den intense raw chokolade giver et lækkert modspil til den friske frugt, og så er den fyldt med antioxidanter, jern, magnesium, zink og andre gode ting, der ikke findes i samme mængder i traditionel chokolade, da der desværre mistes en del ved opvarmningen.
Cashewcremen er dejligt frisk, og så bidrager den blandt andet med sundt fedt, protein, jern, magnesium og B-vitaminer.

Ingredienser
FRUGTSPYD
Et mix af din foretrukne frugt
Træspyd
RAW CHOKOLADE
50 g kakaosmør
3 spsk kokosolie
5 spsk raw kakaopulver
2 spsk honning
1/2 tsk vaniljepulver
En knivspids salt
CASHEWCREME
2 dl usaltede cashewnødder, udblødt i vand i mindst to timer
2 spsk citronsaft
Fintrevet skal fra 1/2 øko citron
1 spsk akaciehonning
1/2 tsk vaniljepulver
2 spsk mandelmælk (eller anden foretrukken mælk)

Sådan gør du
Start med at skære frugten ud i mindre stykker og sæt det på træspyddene.
Lav derefter cashewcremen ved helt enkelt at tilsætte alle ingredienserne til en minihakker eller foodprocessor og blend, indtil det har en lækker cremet konsistens.
For at lave den raw chokolade skal du starte med at smelte kakaosmørret, kokosolien og evt. honningen, hvis du ikke bruger en i flydende form, i et vandbad. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og pisk det hele grundigt sammen med et piskeris – der skal ikke være nogle klumper eller bundfald.
Server straks, da chokoladen ellers bliver fast i det (den kan dog nemt smeltes igen).
Både cashewcremen og chokoladen kan holde sig et par dage på køl.
Hver tirsdag vil du på Costume Beauty finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.
