Glutenfri bagels med cashew cream cheese
Bagels går man aldrig fejl af, men hvorfor ikke prøve dem på en ny, sund måde? Få den lækre opskrift med kanel og rosiner lige her
AfVil du prøve bagels i en ny og glutenfri version? Så er denne opskrift med kanel og rosiner med garanti noget, der vil inspirere dig – specielt, hvis du også har en sød tand.
Du får også fremgangsmåden på, hvordan du laver den lækrestre cashew cream cheese, som der naturligvis altid hører til bagels.

Ingredienser - 2 stk.
1 dl kikærtemel
1dl quinoamel
1,5 dl vand
2 spsk rosiner,
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
¼ tsk salt
Fremgangsmåde
Rør alle ingredienser sammen til en jævn og tyk flydende dej, og lad det trække, imens vaffeljernet/ovnen bliver varm.
Bag dem i et varmt vaffeljern med bagels/donut-forme monteret i 7 minutter.
Har du ikke sådan et, kan de også bages i bagels/donut-forme til ovnen, 10-15 minutter ved 180 grader.

Cream cheese - 1 glas
3 dl cashewnødder
2 fed hvidløg
2 spsk finthakket purløg
2 spsk æblecidereddike
4 spsk vand til osten
2 tsk flagesalt
Fremgangsmåde:
Udblød cashewnødderne i koldt vand i 2 timer i køleskabet.
Kassér udblødningsvandet, og kom cashewnødderne i en blender.
Blend det helt jævnt og cremet. Det tager et par minutter, og det kan være nødvendigt at stoppe undervejs og skrabe kanterne ned.
Smag osten/dressingen til med salt og peber.
Opbevares i en ren beholder med låg i køleskabet, hvor den kan holde sig i mindst 1 uge.
