Jordbær/rabarber-crumble

Den klassiske sommerdessert i nye klæder uden smør, mel og raffineret sukker! Få den lækre og supernemme opskrift her

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
1 / 3

Sommeren er på vej, og de første danske rabarber og jordbær er begyndt at ramme butikkerne, hvilket for mig betyder, at den står på en masse lækre og sommerlige desserter.

En af mine favoritter er denne lækre jordbær/rabarber-crumble, og selvom det ikke er den mest fotogene dessert, så lover jeg, at den både smager og dufter fuldstændig fantastisk!

Opskriften er på en sundere udgave lavet helt uden smør, raffineret sukker og mel, som den traditionelle version ellers indeholder, så man kan tage et ekstra stykke uden dårlig samvittighed – og hvis man rigtigt skal forkæle sig selv, så kan den endda serveres som morgenmad i weekenden, hvor man har lidt ekstra tid.

Opskriften giver en ret stor portion, men den kan nemt halveres, og ellers holder den sig også godt på køl og kan sagtens opvarmes igen.

Ingredienser © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
2 / 3

Ingredienser

JORBÆR/RABARBER-KOMPOT

350 g rabarber

350 g jordbær

1 dl vand

1 1/2 tsk vaniljepulver

2-3 spsk honning (tilpas til din smag, jeg brugte 3)

3 spsk chiafrø

CRUMBLE

3 1/2 dl havregryn

1 dl mandler

3 spsk kokosolie

2 1/2 spsk honning

Fremgangsmåde © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
3 / 3

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 180 grader.

Skyl derefter rabarber og jordbær grundigt, og skær dem ud i grove stykker – jeg skar rabarberen i stykker på cirka 1,5 centimeter og delte jordbærrene i to.

Hæld rabarber og jordbær over i en gryde, tilsæt vand, vaniljepulver, chiafrø og honning, og lad det simre på medium varme i cirka 10-15 minutter, til rabarberne er blevet bløde, og du har en sammenhængende jordbær/rabarber-kompot.

Mens rabarberne og jordbærrene står og simrer, kan du forberede crumble-toppingen. Start med at blende en deciliter af havregrynene til fint mel, hak derefter mandlerne groft og hæld dem, samt de resterende havregryn, i en skål. Smelt kokosolien og honningen, og hæld det over i skålen med mandler og havregryn og bland det hele godt sammen. Sæt blandingen til side indtil jordbær/rabarber-kompotten er klar.

Når jordbær/rabarber-kompotten er klar, hælder du den over i et ovnfast fad, og hælder forsigtigt crumble-toppingen oven på.

Sæt fadet i ovnen og giv det cirka 20 minutter. Hvis toppingen begynder at bliver for mørk, kan fadet med fordel dækkes med sølvpapir, mens den bager færdigt.

Lad crumblen køle i mindst 15 minutter inden servering, så toppingen kan blive dejlig sprød. Jeg serverede min jordbær/rabarber-crumble med en stor klat skyr og friske jordbær.

Hver tirsdag vil du her på Costume Fit finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.