Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Skyl derefter rabarber og jordbær grundigt, og skær dem ud i grove stykker – jeg skar rabarberen i stykker på cirka 1,5 centimeter og delte jordbærrene i to.
Hæld rabarber og jordbær over i en gryde, tilsæt vand, vaniljepulver, chiafrø og honning, og lad det simre på medium varme i cirka 10-15 minutter, til rabarberne er blevet bløde, og du har en sammenhængende jordbær/rabarber-kompot.
Mens rabarberne og jordbærrene står og simrer, kan du forberede crumble-toppingen. Start med at blende en deciliter af havregrynene til fint mel, hak derefter mandlerne groft og hæld dem, samt de resterende havregryn, i en skål. Smelt kokosolien og honningen, og hæld det over i skålen med mandler og havregryn og bland det hele godt sammen. Sæt blandingen til side indtil jordbær/rabarber-kompotten er klar.
Når jordbær/rabarber-kompotten er klar, hælder du den over i et ovnfast fad, og hælder forsigtigt crumble-toppingen oven på.
Sæt fadet i ovnen og giv det cirka 20 minutter. Hvis toppingen begynder at bliver for mørk, kan fadet med fordel dækkes med sølvpapir, mens den bager færdigt.
Lad crumblen køle i mindst 15 minutter inden servering, så toppingen kan blive dejlig sprød. Jeg serverede min jordbær/rabarber-crumble med en stor klat skyr og friske jordbær.
*Hver tirsdag vil du her på Costume Fit finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com.