Kogebøger: Disse kogebøger skal du have til din indre masterchef

Vejret skriger indehygge, og hvad er mere hyggeligt end nye opskrifter og eksperimenter i køkkenet?

232409249_218368580200612_6529066547124590705_n
© @frederikke_legaard

Om du er i humør til nybagte boller , langstidssimrende supper eller bare en varm kop urtete, er listen med efterårs-comfortfood uendelig lang. Tiden er (endelig) kommet til indendørs hygge med tændte sterinlys, ild i brændeovnen og timevis af kulinariske eksperimenter i køkkenet.

Hvis du står og leder efter nye kulinariske oplevelser i køkkenet, har vi herunder fundet 7 inspirerende kogebøger, der er fyldt med anderledes opskrifter fra alle verdens hjørner.

På listen finder du blandt andet:

apartamento-books-all-the-stuff-we-cooked-49-recipes-978-84-09-28826-7-29773529841837_534x800

Frederik Bille Brahe: All the stuff we cooked

Kok og indehaver af caféerne Apollo Bar og Atelier September, Frederik Bille Brahe, deler i sin første kogebog All the stuff we cooked ud af 49 simple og gennemtænkte opskrifter, der kendetegner madlavningen på hans restauranter rundt omkring i København. Kogebogens første udgave blev skabt under corona-pandemiens første lockdown. I denne, nye udgave har Frederik tilføjet fem nye opskrifter.

Find bogen her.

0x500

Ottolenghi: Ekstra Lækkert

Den britiske kok og resturatør Yotam Ottolenghi har udgivet en ny kogebog, hvor grøntsager er i fokus. Opskrifterne er inspireret af det mellemøstlige køkken med et lille twist, hvor tilbehør og krydderier sættes sammen til nye smagsvarianter. Ottolenghi er kendt for at mixe og matche og at være kreativ med sine madoplevelser. Kogebogen består af opskrifter på i alt 75 forskellige slags tilbehør og 10 desserter - alt det som fuldender et måltid.

Find bogen her.

0x500-1

0x500-1

Emil Alsbo og Morten Kaltoft: Osteria 16

Kunstner Emil Alsbo og kok Morten Kaltoft åbnede i 2014 deres første restaurant Osteria 16 på Vesterbro i København. Siden har venneparret haft så stor succes i resturationsbranchen, at de har valgt at dele ud af deres simple, men smagfulde og moderne italienske opskrifter i kogeborgen Osteria 16. I kogebogen har Emil og Morten udvalgt 80 retter som viser, hvordan du med få råvarer af høj kvalitet og en nænsom tilberedning, nemt kan skabe velsmagende og uhøjtidlige madoplevelser.

Find bogen her.

0x500-2

0x500-2

TorvehallerneKBH: Opskrifter fra Torvet

Fælles for opskrifterne i denne kogebog fra de københavnske torvehaller er, at de alle sammen indeholder torvevarer, som du kan finde i staderne ved Israels Plads. Dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan lave opskrifterne uden et besøg til de populære haller. Torvehallernes kogebog indeholder 100 opskrifter, der strækker sig fra alt som franske klassikere til danske sommerdesserter. Nogle retter kræver både tid og kærlighed, andre blot, at sæsonen er rigtig. Her er således opskrifter til en hver tid, smag og dine køkkenkompetencer i øvrigt.

Find bogen her.

0x500-3

0x500-3

David Frenkiel og Luise Vindahl: Green Kitchen: Quick & Slow

I denne vegetariske kogebog bliver over 100 vegetariske opskrifter præsenteret af parret bag Green Kitchen, David og Luise. Kogenbogens opskrifter spænder både over de travle hverdage, hvor man gerne vil spise lækkert uden at bruge timevis i køkkenet, og til de rolige øjeblikke, hvor madlavningen bliver en del af dagens program, og hvor man har tid til at hygge om måltidet.

Find bogen her.

0x500-4

0x500-4

Frederikke Legaard: Kogekunst

Den æstetisk smukke kogebog fra kunstner og bagedyst-vinder Frederikke Legaard har allerede fundet vej til mange hjem, og ved at kigge på både bogens ydre og indre, kan man godt forstå hvorfor. I kogebogen har hun samlet en række opskrifter inddelt i morgenbagværk, kolde retter, varme retter og favoritter. Udover opskrifter på doughnuts, dumplings og kager er bogen også fylde med Frederikks personlige historier, skitser og håndtegnedes guides og trin-for-trin illustrationer.

Find bogen her.

0x500-6

0x500-6

Ixta Belfrage: MEZCLA - Recipes to Excite

MEZCLA betyder mix, blanding eller fusion på spansk, og kokken Ixta Belfrage, der er kendt for sine innovative smagskombinationer, deler her i sin første kogebog alle hendes yndlings smags-mexcla. De 100 opskrifter, som bogen indeholder, er delt op i fast- og slowfood, så man både kan finde nemme opskrifter til den travle hverdag og opskrifter, som tager tid til at tilberede til de dage, man har god tid. Opskrifterne når ud til alle verdens hjørner med inspiration fra blandt andet det italienske, mexicanske og brasilianske køkken.

Find bogen her.

3655582

Emma Martiny: Ganske enkelt

Influencer Emma Martiny har i denne kogebog holdt det, som titlen antyder, ganske enkelt - både når det gælder fremgangsmåde og ingrediensliste. Kogebogen består af 70 opskrifter på simpel og lækker aftensmad, og man møder alt fra hurtige ”one-pot” opskrifter, overskuelig gæstemad og budgetvenlige grønne retter. Derudover giver Emma Martiny også inspiration til, hvordan man kan trylle kedelige rester om til nye hverdagsvenlige måltider.

Find bogen her.