Krydrede grøntsagsbøffer med sweet potato

Disse spicy vegetarbøffer er et fantastisk alternativ til dine almindelig bøffer. Servér dem sammen med frisk salat, hummus eller rødbedesalat

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
1 / 3

Disse krydrede grøntsagsbøffer med sweet potato er både sunde og fyldt med smag, og så er det en nem og lækker måde at tilføje lidt ekstra grøntsager til dine måltider. De kan både serveres som et alternativ til kød, men vil også være lækre at servere som tilbehør som her.

Jeg serverede de krydrede grøntsagsbøffer med en lækker salat og hummus – find opskrift på rødbedehummus lige her.

Ingredienser – 12 små bøffer © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
2 / 3

Ingredienser – 12 små bøffer

2 gulerødder

1 porre

1 rødbede

300 g sweet potato

2 dl havregryn

1-2 fed hvidløg

3 æg

2 tsk knust spidskommen

1 tsk chili

1-2 tsk paprika

Fremgangsmåde © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
3 / 3

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 180 grader.

Riv gulerødder, porre, rødbede, hvidløg og sweet potato fint – eller hvis du, ligesom jeg, er den dovne type, så kan du nemt proppe det i en minihakker eller foodprocessor, og så er det klaret på ingen tid. Hæld det hele over i en skål og sæt den til side.

Blend én deciliter havregryn til mel i en minihakker, foodprocessor eller blender, og hæld det i skålen med de fintrevne grøntsager.

Tilsæt derefter den resterende deciliter havregryn, æg og krydderrier og rør det hele grundigt sammen. Lad grøntsagsfarsen trække i 10-15 minutter.

Brug en ske og dine hænder til at forme 12 små bøffer, placér dem på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen. Giv dem cirka 20 minutter på 180 grader, vend dem så forsigtigt og giv dem cirka 10-15 minutter på den anden side eller indtil de er gyldne.

Lad dem køle i 10-minutters tid (gerne på en rist), så de kan blive ordentligt faste i det. Servér dem gerne med en lækker salat og en stor klat hummus. De kan holde sig nogle dage i køleskabet og burde være frysevenlige.

Hver tirsdag vil du her på Costume Fit finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.

Mere om Opskrifter? Få Costumes nyhedsbrev