Fremgangsmåde
Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 175 grader i cirka 10 minutter, eller indtil hinderne begynder at krakelere. Rod gerne lidt rundt i nødderne et par gange undervejs. Når de er ude af ovnen, placér dem da i et rent viskestykke, så du nemt kan ‘nulre’ hinderne af.
Tilsæt derefter de afskallede nødder i en foodprocessor, og blend, indtil du får hasselnøddesmør. Det kan godt tage lidt tid, og det er eventuelt nødvendigt at skrabe kanterne ned flere gange undervejs.
Vær opmærksom på, at det er ikke alle foodprocessorer, der er kraftige nok til at lave nøddesmør, men så kan du i stedet blende det så meget som muligt, og så tilsætte mælken og blende igen, indtil blandingen er så smooth som muligt.
Tilsæt resten af ingredienserne, og blend, indtil du har en lækker og cremet nutella. Smag den gerne til, og tilpas mængden af eksempelvis kakao og honning til din smag.
Opbevar nutellaen i køleskabet i et (skoldet) lufttæt glas. Den kan holde sig i cirka en uge.
Hver tirsdag vil du her på Costume Fit finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.
DET SENESTE NYE DIREKTE TIL DIG