Læskende lemonade, der slukker tørsten

Denne lækre og sunde lemonade gør tricket, når du trænger til at blive kølet ned på en varm sommerdag

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
1 / 3

Denne forfriskende lemonade med citron og jordbær er perfekt, hvis du leder efter en sund, lækker og kølende drik, som du kan nyde i solen på en varm sommerdag.

Den er lavet uden raffineret hvidt sukker og indeholder i stedet kun lidt kokossukker, der har et meget lavere glykæmisk indeks og derfor ikke påvirker blodsukkeret nær så meget.

Ingredienser © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
2 / 3

Ingredienser

2 dl vand
½ dl kokossukker
6 citroner
200 g jordbær
8-10 dl vand

Fremgangsmåde © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
3 / 3

Fremgangsmåde

Start med at tilsætte 2 dl vand og ½ dl kokossukker i en kasserolle, og bring det i kog under omrøring. Rør, indtil kokossukkeret er opløst, og sæt det derefter til side, så det kan køle af, imens du forbereder de øvrige ingredienser.

Pres citronerne, og hæld saften over i en skål, blend derefter jordbærrene, og hæld dem over i skålen sammen med citronsaften. Hæld kokossukker-blandingen over i skålen sammen med 8 dl vand, og pisk det hele godt sammen. Smag lemonaden til, og tilsæt eventuelt 1-2 ekstra dl vand.

Sæt blandingen på køl i et par timer, og sigt derefter frugtkød og kerner fra ved at hælde lemonaden igennem en fin si, ostelærred eller lignende.

Hæld lemonaden over på en kande eller flaske, og den er klar til servering. Servér gerne med isterninger, citron og jordbærskiver eller lidt frisk mynte.

Hver tirsdag vil du på Costume Fit finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.

Mere om Opskrifter? Få Costumes nyhedsbrev