Lagkage med hindbær, chokolade og kokos
Få opskriften på denne smukke og lækre lagkage med hindbær, chokolade og kokosfrosting, der er fyldt med sunde ingredienser og er helt uden mel og sukker
AfDet er måske ikke til at se ved første øjekast, men denne lækre lagkage er faktisk udelukkende lavet på sunde ingredienser og indeholder intet raffineret sukker. Kagen er perfekt til dem, der gerne vil holde den sunde linje - også på deres fødselsdag - eller til de helt små, hvis man gerne vil holde sukkerindtaget nede og samtidig overholde sukkerpolitikkerne rundt omkring i børnehaver og vuggestuer.
Selvom det er en sund version af lagkage, så synes jeg bestemt ikke, smagen lider under det. Den fyldige og tunge chokoladecreme går perfekt i spænd med den friske og let syrlige hindbærcreme, de friske bær og den lette frosting med et hint af kokos.
Jeg må indrømme, at jeg normalt selv er typen, der blæser på alt, der har med sundhed at gøre på min fødselsdag, men jeg foretrækker faktisk denne sunde version frem for de mere traditionelle lagkager. Så det bliver denne, der kommer på fødselsdagsbordet i år. Og så kan man jo spise ekstra slik og chokolade, når nu kagen er sund, ikke?

Ingredienser
LAGKAGEBUNDE - 3 STK
6 æg
2 bananer
1 dl kokosfibermel
3 spsk havregryn
1 tsk vaniljepulver
1-2 spsk honning
1 tsk kokosolie, smeltet
1/2 tsk bagepulver
Fintrevet skal fra 1 økologisk citron
HINDBÆRCREME
200 g skyr eller græsk yoghurt - vælg helst en variant, der er tyk i konsistensen
150 g hindbær (frosne eller friske)
Lidt flydende stevia, honning eller andet sødemiddel
CHOKOLADECREME
1 avocado
1 banan
3-4 spsk raw kakaopulver
1 spsk akaciehonning
1/2 tsk vaniljepulver
Lidt flydende stevia
En lille sjat mandelmælk (eller almindelig mælk)
KOKOSFROSTING
2 dåser kokosmælk - skal have stået på køl natten over
1/2 tsk vaniljepulver
Lidt flydende stevia, honning eller andet sødemiddel

Fremgangsmåde
LAGKAGEBUNDE
Start med at tænde ovnen på 175 grader. Hæld derefter alle ingredienserne til bundene i en blender, og blend indtil det hele er godt blandet.
Lad blandingen hvile i 10 minutters tid, og hæld derefter 1/3 af dejen i en springform smurt med en lille smule kokosolie. Jeg brugte en form på 20 centimeter i diameter.
Bag den i ovnen i 15 minutter, tag den ud og lad den køle lidt, inden du tager den ud af formen. Gentag herefter to gange mere med resten af dejen. Hvis du har flere springforme, så kan du sagtens lave flere bunde på én gang.
Bundene kan sagtens laves dagen før.
HINDBÆRCREME
Bland skyr/græsk yoghurt sammen med hindbær og stevia. Jeg brugte en gaffel til at mose hindbærrene godt sammen med resten af ingredienserne.
Hvis du bruger frosne hindbær, så er det vigtigt at lade dem tø helt op først og lade vandet løbe fra, da cremen ellers bliver for tynd.
CHOKOLADECREME
Tilsæt alle ingredienserne i en blender og blend, til du får en lækker og tyk chokoladecreme.
Brug så lidt mælk som muligt - der skal kun lige nok i til, at ingredienserne kan blendes ordentligt sammen.
KOKOSFROSTING
For at kunne lave kokosfrosting, er det meget vigtigt at købe kokosmælk, der ikke er fedtreduceret - altså ingen lightprodukter - og så skal dåserne stå i køleskabet natten over.
Når dåserne har stået på køl natten over, har indholdet delt sig i to: en flydende del og en fast, voksagtig del. Vi skal kun bruge den faste del, men gem endelig resten, og brug det i smoothies en anden dag.
Brug en ske til at grave den faste del ud, og hæld det derefter over i en dyb skål. Brug en håndmikser til at piske kokosmassen i 3-5 minutter, indtil du får en let og cremet masse.
Tilsæt derefter vaniljepulver samt stevia, honning eller hvad du foretrækker af sødemiddel. og pisk det hele sammen igen.
Kokosfrostingen skal helst holdes nogenlunde kold, hvis den ikke skal klaske sammen. Så lav den som det sidste, inden du samler kagen.

Samling af kagen
Så er der kun tilbage at samle kagen! Start med én lagkagebund - der er helt afkølet - og smør derefter halvdelen af hindbærcremen på og dæk hindbærcremen med den skiveskårne banan.
Læg derefter endnu en lagkagebund på, smør den med chokoladecremen og dæk chokoladecremen med jordbær skåret i skiver.
Top derefter jordbærskiverne med den sidste lagkagebund, smør den med resten af hindbærcremen og pynt kagen med jordbær, blåbær og hakket mørk chokolade.
Hvis du også har kastet dig ud i kokosfrostingen, så hæld den i en sprøjtepose, og dekorer forsigtigt kagen.
Som I måske kan se på billederne, så er det lidt sværere at styre end almindelig flødeskum, men jeg synes ikke, det gør noget, at resultatet måske ikke bliver helt symmetrisk og perfekt.
Server kagen straks eller sæt den på køl indtil servering.
