Morgenmaden, du skal prøve: Vaffellagkagen
Hvis du virkelig vil gøre noget godt for dig selv, så prøv denne lækre og sunde vaffellagkage til morgenmad eller dessert
AfDen lækreste morgenmad
Denne lækre vaffellagkage er både perfekt som et sundt bud på en lagkage eller en overdådig morgenmad, da den hverken indeholder smør, mel eller raffineret sukker, men derimod sunde og mættende ingredienser.
Ved første øjekast virker den måske lidt besværlig at lave, men lad dig ikke skræmme: Den tager ingen tid at lave, da det meste bare skal blendes sammen, imens vaflerne passer sig selv i vaffeljernet.
Psst ... Prøv også denne lækre og sunde morgengrød lavet på quinoa med peanutbutter og bærkompot til

Ingredienser
Vaffellagkage til 5 personer:
Vafler: 2 bananer, modne med brune prikker
4 æg
1 dl groft kokosmel
2 dl havregryn
2 spsk vaniljeskyr
½ tsk vaniljepulver
1 knsp salt
1/3 tsk bagepulver
Hindbær- og cashewcreme: 1 dl usaltede cashewnødder, iblødsat i vand i et par timer
2 spsk vaniljeskyr
2 dl hindbær, friske eller fra frost (lad dem tø op først, hvis de er fra frost)
1 spsk kokosolie
½ - 1 spsk akaciehonning
Vaniljecreme:
100-150 gram vaniljeskyr
Frugtfyld: 1 stor banan, skåret i skiver
1 håndfuld jordbær, skåret i skiver

Fremgangsmåde
Vaflerne:
Start med at tænde dit vaffeljern, så det kan varme op, imens du laver vaffeldejen.
For at lave vaffeldejen putter du alle ingredienser i en blender, og blender indtil dejen er fin og sammenhængende. Der må ikke være klumper.
Derefter er det tid til at lave vaflerne. Har du ikke et slip-let-vaffeljern, skal du smøre det med en lille smule fedtstof inden, og så kan du hælde vaffeldej i vaffeljernet, og stege dem indtil de er gyldne.
Lad vaflerne hvile på en rist, så de kan blive dejligt sprøde, imens du laver hindbær- og cashewcremen.
Hindbær- og cashewcreme:
For at lave hindbær- og cashewcremen, tilsætter du alle ingredienser i en minihakker, blender eller foodprocessor, (fungerer bedst i køkkenmaskiner med et s-formet skær), og blender det i cirka to til fire minutter, indtil du har en lækker, tyk og fløjlsblød hindbær- og cashewcreme.
Hvis den ikke er tyk i konsistensen, så sæt den eventuelt på køl i ti minutters tid.
Vaffellagkagen:
Begynd derefter at samle kagen ved at placere den første vaffel på et fad eller en tallerken, tilføj bananskiver og et lag vaniljeskyr. Tilføj derefter endnu en vaffel, jordbærskiver og hindbær- og cashewcreme.
Gentag denne rækkefølge, indtil du har brugt alle vaflerne.
Servér kagen straks, og drys den eventuelt med rå kokoschips og lidt grofthakket mørk chokolade for at tilføje knas og ekstra smag.
Hver tirsdag vil du her på Costume Fit finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.
FÅ DE SENESTE NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE – TILMELD DIG COSTUMES NYHEDSBREV HER
