Morgenmadsparfait med chokolade og peanutbutter

Det er helt klart nemmere at komme ud af sengen ved tanken om denne morgenmad, som – modsat hvad den ligner – kun er lavet på sunde ingredienser

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
1 / 3

Denne lækre parfait er et bud på en rigtigt luksusmorgenmad. Den er mættende og lavet på sunde ingredienser, men smager samtidigt syndigt som en dessert.

Den har en lækker fyldig chokoladesmag, der går perfekt sammen med den cremede peanutbutter, knas fra chokoladegranolaen – og så er der skyren, der giver et frisk pust, så parfaiten ikke bliver for tung.

Det ser måske lidt besværligt ud med alle lagene, men den tager ingen tid at lave, og det er muligt både at lave en fuldstændigt hjemmelavet version. Og så er den tidsbesparende, hvos man køber granola, vaniljeskyr og peanutbutter, så det kun er chokolade-chiagrøden, der skal laves og den kan endda forberedes aftenen før!

Ingredienser – 2 glas © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
2 / 3

Ingredienser – 2 glas

Granola – enten bare en færdigkøbt, eller du kan også hurtigt bikse din egen sammen ved at riste en blanding af havregryn, nødder, kerner og tørret frugt på en varm pande i en lille smule honning. Tilsæt eventuelt en smule vaniljepulver og kakaopulver – det vil pase perfekt til parfaiten.

200 g vaniljeskyr eller almindelig skyr, som du blander med lidt vaniljepulver.

Peanutbutter

CHOKOLADE-CHIAGRØD: 2 dl mælk (jeg brugte havremælk, men alle slags kan bruges)

3 spsk chiafrø

½-1 tsk vaniljepulver

2 spsk akaciehonning (eller dit foretrukne sødemiddel)

1 1/2 spsk kakaopulver

Fremgangsmåde © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
3 / 3

Fremgangsmåde

Start med at forberede chiagrøden ved helt enkelt at blande alle ingredienserne sammen, og lad det hvile i køleskabet natten over eller mindst et par timer. Rør gerne rundt i det et par gange undervejs.

Når chiagrøden er klar, tager du to glas eller skåle og begynder at anrette det i lag. Det er ikke nødvendigt at lave det særligt fint eller præcist, men jeg vil anbefale at lave den i flere lag, da det giver en langt bedre smagsoplevelse, og gør det nemmere at få lidt af det hele med på skeen. Anret først cirka 1/4 af chokolade-chiagrøden i hver skål/glas.

Tilsæt derefter et tyndt lag peanutbutter, 1/4 af skyren i hver, et tyndt lagt granola og begynd så forfra, til du har brugt det sidste af chiagrøden og skyren.

Den anrettede chokolade/peanutbutter-parfait kan sagtens sættes på køl og gemmes til næste dag, men jeg tror dog, at granolaen mister lidt af sit bid og knas.

Signe Moesby Leth blogger til dagligt på Amillionmiless.com, hvor hun deler sin passion for sund og nærende mad, og her på Costume.dk vil hun hver uge friste med lækre og inspirerende opskrifter. Læs mere om Signe her.

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!

Mere om Opskrifter? Få Costumes nyhedsbrev