Morgenmadswraps med peanutbutter og frugt

Hvis du også elsker det klassiske miks af peanutbutter og marmelade, så skal du prøve denne opskrift med rugwraps, peanutbutter, chiafrø og frugt

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
1 / 3

Disse lækre morgenmadswraps er kraftigt inspireret af den amerikanske klassiker PB & jelly sandwich, men dog i en lidt mere sund og nærende version.

De er perfekte til de morgener, hvor man vil forkæle sig selv med en ekstra lækker morgenmad, men de kan også nydes som en mættende snack eller dessert.

Ingredienser © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
2 / 3

Ingredienser

RUGTORTILLAS

Peanutbutter*

Banan

Jordbær – kan nemt udelades

*Sørg for at vælge en variant der udelukkende indeholder peanuts og måske en lille smule salt. Det både smager bedre, og er meget sundere end de varianter, der er fyldt med sukker og andre unødvendige ingredienser.

CHIAMARMELADE

150 g frosne bær (jeg brugte hindbær)

1,5 dl vand

1 spsk honning

3 spsk chiafrø

MÜSLI

Du kan enten bruge en færdigkøbt, eller du kan hurtigt og nemt selv bakse en sammen. Smelt lidt honning på en pande og tilsæt for eksempel gryn, nødder, frø, og hvad du ellers kan lide, og rist det på medium varme i cirka ti minutter, indtil müslien er let gylden.

Jeg lavede en portion med havregryn, grofthakkede mandler, chiafrø, solsikkekerner og græskarkerner. Du kan eventuelt også prøve min opskrift på superfood müsli, find opskriften lige her.

Fremgangsmåde © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
3 / 3

Fremgangsmåde

Start med chiamarmeladen: Tilføj bær, vand og honning til en kasserolle, og giv det et let opkog, mens du sørger for at røre det hele godt sammen.

Tag derefter kasserollen af varmen og brug grydeskeen til at mose bærrene. Tilsæt derefter chiafrøene. og bland det hele godt sammen.

Når blandingen er kølet, hældes den over i en lufttæt beholder og sættes på køl natten over eller mindst i et par timer. Chiafrøene kan suge op til 12 gange sin egen vægt i væske, så når blandingen har stået på køl i et par timer, vil den have opnået en marmeladelignende konsistens, og er klar til brug. Chiamarmeladen kan holde sig i en lille uges tid på køl.

For at lave wrappene starter du helt enkelt med at tage en rugtortilla, og smører den med peanutbutter og din frisklavede chiamarmelade. Derefter tilføjer du banan og jordbærskiver samt en lille håndfuld müsli.

Så er det eneste der mangler bare at rulle wrappene sammen, og de er klar til servering.

Hver tirsdag vil du her på Costume Beauty finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.

Mere om Opskrifter? Få Costumes nyhedsbrev