Müslibarer med bær, kokos og vanilje
Verdens bedste snack: müslibarer – og de her er lavet udelukkende på sunde ingredienser, passer i enhver taske og smager himmelsk
AfMüslibarer er altid et sikkert hit til at stille sulten mellem måltiderne og med disse hjemmelavede af slagsen, så ved du præcis, hvad der er i dem.
Ved at lave dine müslibarer selv, så slipper du for de store mængder fedt, raffineret sukker og tilsætningsstoffer, som der desværre tit er i dem, man køber, men uden at du behøver gå på kompromis med smagen.

Ingredienser
270 g dadler, udstenede
120 g grovvalsede havregryn
30 g kokosmel
100 g tørrede bær (jeg brugte blåbær, tranebær, gojibær og kirsebær)
2 spsk frysetørrede bær (jeg brugte hindbær og jordbær)*
1 tsk vaniljepulver
2,5 spsk kokosolie
*kan udelades og erstattes af lidt ekstra tørrede bær

Fremgangsmåde
Start med at fjerne stenene fra dadlerne, kom dem i en foodprocessor (en blender kan til nød også bruges) og blend, indtil dadlerne er blevet til en klæbrig, sammenhængende masse.
Hæld dadelmassen i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Hvis din kokosolie er fast, så smelt den først i et vandbad. Bland det hele godt sammen, indtil det danner en klæbrig, sammenhængende masse og fordel det derefter i en form foret med plastikfolie eller bagepapir, så du nemt kan løfte den ud af formen. Det er vigtigt at trykke ‘dejen’ godt ned, så müslibarerne kommer til at hænge ordentlig sammen.
Sæt derefter formen i fryseren i en times tid (eller i køleskabet et par timer), så massen kan blive fast og sammenhængende, inden du skærer müslibarerne ud i den ønskede størrelse. Jeg brugte en form på 18x15 centimeter og skar det ud i 10 müslibarer.
Opbevar müslibarerne i køleskabet – de bør kunne holde sig en uge på køl og endnu længere, hvis de opbevares i fryseren.
Hver tirsdag vil du her på Costume Fit finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.
