Müslibidder med nødder og tørret frugt
De er mættende, sunde og superhurtige at lave. Costumes sunde bidragsyder giver dig opskriften på lækre müslisnacks med mandler og gojibær
AfDisse små müslibidder er min nye yndlingssnack til at stille sulten mellem måltiderne. De er sunde, smager fantastisk, og så kan de laves på kun 15 minutter inklusiv bagetid.
De er fyldte med smag, og selvom der er maser af nødder og kerner i, så gør jordnøddesmøren og honningen, at de stadig har en lækker sødme.
Müslibidderne er blandt andet rige på protein, antioxidanter, fibre og essentielle fedtsyrer. De mætter overraskende godt, hvilket gør dem perfekte til madpakken eller som en lille snack, når man er på farten.

Ingredienser
1 spsk chiafrø
1 spsk solsikkekerner
1 spsk græskarkerner
1 spsk gojibær
1 spsk pistacienødder, grofthakkede
1 dl grovvalsede havregryn
1 dl mandler, en blanding af grofthakkede og hele
4 dadler, udstenede og grofthakkede
2 spsk honning, smeltet
4 spsk jordnøddesmør (peanutbutter)
TIP 1 / Sørg for at tjekke ingredienslisten på jordnøddesmøret. Mange er desværre proppet med sukker, salt og alt muligt andet end jordnødder. Den skal helst kun indeholde jordnødder og eventuelt en lille smule salt.
2 / De forskellige ingredienser kan nemt udskiftes, hvis du hellere vil bruge andre typer nødder, kerner eller tørret frugt, så længe der tilsættes den samme mængde af tørre og våde ingredienser som i opskriften.

Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 175 grader.
Kom alle de tørre ingredienser i en skål. Bland det hele godt og tilsæt så jordnøddesmøret og den smeltede honning. Det er vigtigt at få blandet det hele grundigt sammen, så det skaber en form for klæbrig dej. Det gør ikke noget, at det ikke er helt sammenhængende, men hvis det smuldrer for meget, så tilsæt lidt ekstra honning eller jodnøddesmør.
Tag derefter en spiseske af blandingen af gangen, og tryk den til små kugler, som du sætter på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen ved 175 grader i cirka ti minutter, eller indtil de er let gyldne i farven.
Tag dem derefter ud af ovnen og lad dem køle ned inden servering.
Hvis de ikke spises på én gang, så opbevar dem i en lufttæt beholder.
Signe Moesby Leth blogger til dagligt på Amillionmiless.com, hvor hun deler sin passion for sund og nærende mad, og her på Costume.dk vil hun hver uge friste med lækre og inspirerende opskrifter. Læs mere om Signe her.
