Nachos af sweet potatoes
Sund snask: Få opskriften på sprøde nachos lavet af søde kartofler med hjemmelavet salsa og frisk avocado til
AfHvis du er lige så vild med nachos, som vi er, men ønsker dig en lidt sundere udgave – så se med her.

Ingredienser – 2 personer
NACHOS:
1 stor sød kartoffel
Olivenolie
TIL TOMATSALSA:
4 store tomater
1 rød peberfrugt
1 rødløg
1-2 fed hvidløg
1 rød eller grøn chili
1 stor håndfuld koriander
Saften fra én lime
1 tsk spidskommen
Salt og peber
TIL SERVERING:
1 dåse sorte bønner eller kidneybønner
1 avokado, i tern
2 spsk finthakket rødløg
Tomatsalsa – ingredienserne ovenover
Koriander, til pynt

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 225 grader, og kom bagepapir på to bageplader.
Vask den søde kartoffel grundigt, og skær den i så tynde skiver som muligt, med en meget skarp kniv.
Fordel kartoffelskiverne på to bageplader, og pensl dem med olivenolie.
Sæt pladerne i ovnen og bag dem i 15 minutter.
Tag pladerne ud, vend skiverne, og pensl med olivenolie på modsatte side også. Sæt derefter pladerne tilbage i ovnen, og bag dem i yderligere 5-10 minutter – nu skal du holde øje med dem.
Anret de søde kartofler på et fad, og anret bønner, rødløg, avokado, koriander og salsa.
Spis dem direkte fra fadet, servér mere salsa til og eventuelt lidt creme fraice også.
TOMATSALSA:
Hak tomaterne meget fint, kom dem i si og drys dem med 2 teskefulde salt.
Lad tomaterne stå og dryppe af i køkkenvasken, imens de øvrige ingredienser gøres klar.
Hak rødløg, hvidløg, peberfrugt, chili og koriander fint, kom dem i en skål og bland det med limesaft og spidskommen. Vend til sidst de afdryppede tomater, i og smag salsaen til med salt og peber.
Maria Engbjerg er bidragsyder på Costume Fit, og hun vil friste med lækre og inspirerende opskrifter her på siden. Til dagligt blogger Maria på Vanloseblues.dk, hvor hun deler sin passion for sund og velsmagende mad. Lær Maria bedre at kende her.
FÅ DE SENESTE NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE – TILMELD DIG COSTUMES NYHEDSBREV HER
