Pizza med bund af hamp
Den nye kogebog, Hverdagsmad med hamp – det nye superfood, er netop udkommet, og du kan få fingrene i en opskrift på sund hamp-pizza her
AfPizzabund med hamp og blomkål
I mandags udkom en ny kogebog, som vi allerede glæder os til at få fingrene i. Bogen, Hverdagsmad med hamp – det nye superfood, med hovedforfatteren Pernille Buhl.
Bogen er fuld af nemme, sunde og lækre hverdagsopskrifter pakket flot ind og spækket med informationer om hamp som superfood.
Vi har fået fingrene i en af opskrifterne fra bogen her:
Denne pizza er ligeså sund som den smager godt. Bunden er nemlig lavet på hampemel og blomkål.
Blomkål indeholder (ligesom hvidløg) allicin, der siges at kunne dæmpe inflammation i kroppen og virke som et såkaldt hormetin, der sinker ældningsprocessen i kroppen.
PIZZABUND:
2 spsk hampemel
½ blomkål
2 dl cheddarost, revet
2 æg
1 spsk loppefrøskaller/ HUSK (kan udelades)
1 tsk kokosolie
Salt og peber
Psst ... Find 7 suveræne pizzasteder her
PIZZAFYLD:
1 lille dåse tomatpuré
2 håndfulde revet ost, eksempelvis mozzarella
5 skiver parmaskinke
1 håndfuld rucolasalat
½ tsk oregano, tørret
Evt. pesto
Psst ... Broccolipizza med tun, oliven og mozarella
FREMGANGSMÅDE:
Del blomkålen i mindre buketter, og blend dem og alle de øvrige ingredienser sammen til en tynd masse.
Smør et stykke bagepapir på en bageplade med lidt kokosolie.
Hæld dejen ud, og form den som én stor, rund pizzabund eller to små – cirka tre-fire millimeter i tykkelse.
Bag bunden i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.
Efter de 20 minutter tages bunden ud af ovnen, tomatpuré smøres på, skinke og ost fordeles, og pizzaen bages yderligere 10 minutter.
Tag den færdige pizza ud af ovnen og pynt med rucola og oregano.
TIP: Pep pizzaen op med pesto og et drys hampefrø.
