
Sådan laver du selv den lækreste poké bowl
Den hawaiianske spise er både smuk, delikat og sund. Få opskriften på den populære Mahalo poké, der smager friskt og sommerligt
Af Sofie Lindqvist — 14. maj 2019
De seneste år har de farverige og sunde poké bowls indtaget den københavnske madscene – det med god grund, for den hawaiianske ret er både flot, delikat og sund.
Der findes mange variationer over poké bowls, og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.
En af de mest populære bowls går under navnet Mahalo Poké og indeholder blandt andet laks, edamamebønner og miso-dressing.
Opskriften er forholdvis let at gå til, og der er nok til fire personer.
Ingredienser
Mahalo bowl:
400 g rismix
6 cl Sushi zu (ris eddike)
240 g laks (til sushi)
80 g rød spidskål
180 g edamamebønner
4 g sort sesamfrø
80 g sukkerærter
40 g radise
40 g ørredrogn
8 g shiso-urt
evt. 4 stk spiseblomster
Miso-lime dressing
6 spsk sød, hvid miso
1 tsk finthakket hvidløg
2 spsk agavesirup eller honning
2 spsk sesamolie eller solsikkeolie
6 spsk friskpresset limejuice
2 tsk soja
6 spsk vand
Fremgangsmåde
Rismix
Hæld rismix op i en sigte, og skyld under rindende vand et par minutter, indtil vandet bliver klart.
Bring rismix i kog i en gryde med lidt tilsat salt og samme mængde vand som ris (plus to ekstra spsk vand). Når risene er i kog, skal du skrue ned på lav varme og lade rismixen være i 15 minutter (løft ikke låget).
Efter 15 minutter, skal du tage rismixen af varmen og lade gryden stå i yderligere 15 minutter (igen uden at løfte låget). Efter de 15 minutter, tilsæt da sushi zu, lad rismixen køle af, og så er risene klar.
Tilbehør
Rist sesamfrøene på en varm pande (uden olie), skær laksen i mundrette størrelser, snit den røde spidskål og radiser i ca. 2 mm. tykkelse, og rens edamamebønnerne.
Kom sukkerærterne i kogende vand tilsat salt. Efter 15 sekunder tages ærterne op og lægges direkte i en skål med vand og masser af is (kaldes: at blanchere). Sigt vandet fra, tør sukkerærterne i et viskestykke, og skær dem ud i ca. 2 mm. tykkelse.
Miso-lime dressing
Pisk hvid miso, hvidløg, agavesirup, sesamolie, limejuice, soja og vand i en skål.
NB! Dressingen smager bedst efter at have trukket i nogle timer, men kan sagtens bruges med det samme.
Anretning
Tag en passende skål, og læg rismixen i bunden af skålen. Læg herefter råvarerne ovenpå risene (pænt ved siden af hinanden), drys de ristede sesamfrø over laksen og placér ørredrognen i midten. Shiso-urterne lægges (lidt) tilfældigt ovenpå og spiseblomsten placeres ovenpå ørredrognen. Slutteligt hældes dressingen over retten med løs hånd, og så er Mahalo bowlen klar til at blive serveret.
Velbekomme!
Kilde: MyPoké