
Sådan laver du selv den lækreste poké bowl
Den hawaiianske spise er både smuk, delikat og sund. Få opskriften på den populære Mahalo poké, der smager friskt og sommerligt
AfDe seneste år har de farverige og sunde poké bowls indtaget den københavnske madscene – det med god grund, for den hawaiianske ret er både flot, delikat og sund.
Der findes mange variationer over poké bowls, og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.
En af de mest populære bowls går under navnet Mahalo Poké og indeholder blandt andet laks, edamamebønner og miso-dressing.
Opskriften er forholdvis let at gå til, og der er nok til fire personer.
Ingredienser
Mahalo bowl:
400 g rismix
6 cl Sushi zu (ris eddike)
240 g laks (til sushi)
80 g rød spidskål
180 g edamamebønner
4 g sort sesamfrø
80 g sukkerærter
40 g radise
40 g ørredrogn
8 g shiso-urt
evt. 4 stk spiseblomster
Miso-lime dressing
6 spsk sød, hvid miso
1 tsk finthakket hvidløg
2 spsk agavesirup eller honning
2 spsk sesamolie eller solsikkeolie
6 spsk friskpresset limejuice
2 tsk soja
6 spsk vand