Raw lagkage med kokos og hindbær

En frisk og lækker kage, der er perfekt til de varmere dage, vi går i møde, og som med sikkerhed imponerer dine veninder

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
1 / 4

Denne farvestrålende raw kage er en de desserter, som man virkelig kan imponere sine gæster med. Men i virkeligheden, så er den super nem at lave og kan endda forberedes flere dage i forvejen.

Det er en frisk og lækker kage, der er perfekt til de varmere dage, vi går i møde, da den både kan nydes direkte fra fryseren som en islagkage, men også kan tages ud i god tid og serveres som en slags afkølet, men ikke frossen raw cheesecake. Derudover indeholder den intet raffineret sukker, mel eller smør, men er derimod rig på sunde fedtstoffer, der jo også er ret kalorieholdige, så det er altså stadig ikke en kage, man skal spise hver dag, desværre!

Et lille minus ved kagen er, at den egentlig helst kræver en foodprocessor, men den vil dog også kunne laves med en blender og en god portion tålmodighed. Jeg har selv afprøvet det, og selvom det var lidt mere besværligt, så lykkedes det altså.

Ingredienser © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
2 / 4

Ingredienser

BUND

12 dadler, udstenede

100 g mandler

1/4 tsk havsalt

1/3 tsk vaniljepulver

FYLD

200 g usaltede cashewnødder, udblødt i vand i mindst et par timer og gerne natten over

Saft fra 1 1/2 citron

1 dl groft kokosmel

1 dl honning (jeg brugte akaciehonning)

1 tsk vaniljepulver

1/2 dåse kokosmælk (den tykke og cremede del – du kan gemme resten til smoothies)

120 g hindbær (friske eller frosne)

Fremgangsmåde © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
3 / 4

Fremgangsmåde

BUNDEN
Start med at sætte cashewnødderne i blød i en skål vand i mindst et par timer, inden du skal i gang med kagen – gerne aftenen før, så de kan stå i blød natten over.

For at lave bunden starter du med at putte mandlerne i en foodprocessor og give dem et hurtigt blend, så de bliver finthakkede. Derefter tilsætter du resten af ingredienserne, og blender indtil du har en sammenhængende masse. Hæld daddelmassen over i en springform foret med plastikfolie, så du nemt kan få kagen ud af formen igen.

Jeg brugte en form på 20 centimeter i diameter. Sørg for at fordele daddelmassen jævnt over hele formen. Daddelbunden skal nå helt ud til kanterne. Det er vigtigt at presse den godt ud i formen, så der ikke er luft imellem bunden og formen.

Sæt eventuelt formen med bunden i fryseren, mens du laver fyldet.

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
4 / 4

FYLD: DET HVIDE LAG
For at lave fyldet tilsætter du helt enkelt alle ingredienserne, bortset fra hindbærrene, til foodprocessoren og blender, indtil du har en lækker, cremet masse. Der må ikke være nogle klumper eller lignende – det tager gerne et par minutters tid. Hæld derefter cirka halvdelen af blandingen over i springformen og sørg for at fordele det ligeligt over hele bunden, så det får en jævn overflade.

Hvis du vil have en helt skarp overgang mellem lagene, så skal du sætte formen i fryseren i en lille times tid, inden du tilsætter det næste lag, da de ellers godt kan blive en smule sammenblandede – dette betyder dog intet for smagen.

FYLD: DET PINK LAG
For at lave det pink lag tilsætter du hindbærrene til kokosblandingen i foodprocessoren, og blender grundigt. Hæld den pink blanding ovenpå de øvrige lag i springformen, og sæt den tilbage i fryseren.

Det er vigtigt, at kagen er fuldstændigt frossen, før den skal serveres, så jeg anbefaler, at man laver den dagen før, og lader den stå i fryseren natten over, men hvis man er i tidsnød, så burde den være klar efter 4-5 timer i fryseren.

SERVERING
Tag kagen ud af fryseren 30 minutter før servering, og pynt den gerne med friske bær og lignende. Jeg pyntede min med raw kokoschips, frysetørret hindbær, friske hindbær, passionsfrugt og mynteblade.

Hver tirsdag vil du her på Costume Beauty finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.