Raw minitærter med chokolademousse og hindbær

Nødder, kakaopulver, avocado og banan er de centrale ingredienser i denne skønne raw dessert. Costumes sunde bidragsyder giver dig opskriften her

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
1 / 3

Sunde desserter behøver bestemt ikke være kedelige, hvilket jeg synes disse små raw tærter er et perfekt eksempel på. De består af en lækker kombination af en sød og knasende nøddetærtebund, en intens men luftig chokolademousse og er toppet med et frisk pust i form af hindbær og mynte.

Selvom tærterne udelukkende er lavet på nærende ingredienser, og er uden sukker, så tør jeg godt love, at de stiller selv de værste dessert- og chokoladecravings.

Ingredienser © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
2 / 3

Ingredienser

TÆRTER - 5 STK

12 dadler

50 g mandler

50 g hasselnødder

1 spsk raw kakaopulver

1 spsk kokosolie, flydende/smeltet

1/3 tsk vaniljepulver

RAW CHOKOLADEMOUSSE

1/2 avocado

1/2 banan (moden med brune prikker)

40 ml mandelmælk

2 dadler (kan udelades)

1 1/2 spsk raw kakaopulver

1/2 spsk akaciehonning

1/3 tsk vaniljepulver

Et par dråber flydende stevia

Fremgangsmåde © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
3 / 3

Fremgangsmåde

Start med at lave nøddebundene. Put nødderne i en foodprocessor og giv dem et hurtigt blend, så de er hakket groft. Fjern stenene fra dadlerne, og tilsæt derefter resten af ingredienserne og blend, indtil alting er godt blandet og danner en klæbrig masse.

Tag et muffinfad og udfyld hullerne med plastikffolie, så du nemt kan løfte nøddebundene ud igen bagefter. Del derefter nødde/daddelmassen op i fem portioner, og brug muffinformen til at forme fem små nøddeforme ved at presse massen forsigtigt rundt i kanten.

Stil formen med nøddekurvene i fryseren i en halv times tid, så de kan blive faste i det.

Mens nøddetærterne er på køl, kan du gøre chokolademoussen klar. Du tilsætter helt enkelt alle ingredienserne i en blender og blender, indtil det har en lækker og cremet konsistens. Juster eventuelt mængden af mandelmælk.

Når nøddekurvene er klar, så løft dem forsigtigt ud af formene og fyld dem med chokolademoussen. Jeg pyntede mine med hindbær, friske mynteblade og revet mørk chokolade.

Nøddekurvene kan forberedes i forvejen, hvis du opbevarer dem i fryseren, men chokolademoussen skal spises samme dag.

Signe Moesby Leth blogger til dagligt på Amillionmiless.com, hvor hun deler sin passion for sund og nærende mad, og her på Costume.dk vil hun hver uge friste med lækre og inspirerende opskrifter. Læs mere om Signe her.

Mere om Opskrifter? Få Costumes nyhedsbrev