Regnbuesalat med spicy falafel og rødbedehummus

Få opskriften på denne farverige, sunde og mættende salat med sprøde falafler og cremet hummus - den perfekte frokost eller lette aftensmad

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
1 / 3

Denne farvestrålende regnbuesalat med spicy falafel og rødbedehummus er en nem måde at få spist en masse grønt på, uden at det bliver kedeligt - og så mætter det overraskende godt. Falaflerne er ovnbagte for at spare på fedtstoffet, og så er de dejligt krydrede og fulde af smag.

Til salaten kan du bruge lige det, du synes bedst om, og det er en god måde at få tømt køleskabet for grøntsags- og frugtrester. Jeg elsker at eksperimentere med nye smagskombinationer og teksturer, og så smager det fantastisk at tilsætte bær eller frugt som eksempelvis mango eller granatæble.

Ingredienser © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
2 / 3

Ingredienser

SPICY FALAFEL

1 dåse kikærter, drænet og skyllet

1 dl grovvalsede havregryn

½ rød peberfrugt, grofthakket

2 store håndfulde spinat

1 bundt forårsløg, grofthakket

2 fed pressede hvidløg

Juice fra 1/2 citron

1 spsk olivenolie

1 stor håndfuld bredbladet persille, grofthakket

1 tsk stødt spidskommen

1/2 tsk stødt koriander (brug gerne frisk koriander i stedet)

1/2 tsk gurkemeje

1/2 tsk chilipulver

Salt og peber

RØDBEDEHUMMUS

1/2 rødbede

1 dåse kikærter, drænet og skyllet

1-2 pressede fed hvidløg

2 spsk citronsaft

1-2 tsk tahin

2 spsk god olivenolie

1 tsk stødt spidskommen

Salt og peber

Tip: Husk, du kan altid udelade rødbeden og lave en almindelig hummus.

SALAT

Til salaten brugte jeg spinat, grønkål, broccoli, rød spidskål, granatæble, rød peber, gul peber og avocado, men du kan bruge lige det, du bedst kan lide og har til rådighed.

Fremgangsmåde © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
3 / 3

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 200 grader.

Blend alle falafelingredienserne sammen til en ensartet masse - det gøres nemmest i en foodprocessor eller eventuelt med en stavblender, men det kan altså også klares med en almindelig blender. Hvis falafeldejen er for tør, så tilsæt eventuelt lidt vand (en spiseske af gangen), og hvis den er for våd, så tilsæt lidt ekstra havregryn.

Brug en spiseske og dine hænder til at forme falafeldejen til små dunser eller kugler (jeg lavede 25 styk), og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag falaflerne ved 200 grader i cirka 25 minutter - vend dem efter 15 minutter. Bagetiden afhænger af størrelsen på dine falafler. De skal muligvis have lidt mere eller lidt mindre, så hold øje med dem, når de er inde i ovnen.

Mens falaflerne er i ovnen, kan du med fordel lave hummusen (og forberede salaten). Start med at skrælle rødbeden og skær den i ud i mindre stykker. Tilsæt derefter rødbeden og citronsaften til en foodprocessor eller minihakker, og blend indtil det er blevet til mos eller meget finthakket. Tilsæt derefter resten af hummusingredienserne, og blend det hele sammen til en ensartet masse.

Anret salaten og servér med en god klat hummus og falafler.

Både hummus og falafler kan holde sig et par dage i køleskabet.

Signe Moesby Leth blogger til dagligt på Amillionmiless.com, hvor hun deler sin passion for sund og nærende mad, og her på Costume.dk vil hun hver uge friste med lækre og inspirerende opskrifter. Læs mere om Signe her.