Så nemt kan du lave 4 af sommerens mest populære drinks
Sol og sommer kalder på lækre drinks i skønne omgivelser. Forkæl dine veninder og lav dem selv, eller tag ud i byen og få dem serveret
Der er ikke meget, der matcher sommeren ligeså godt som et par kolde og lækre drinks. Det skal ingen snydes for, og derfor får du her 4 opskrifter på nogle af sommerens mest populære drinks i høj kvalitet.
Late Summer Harvest
Her skal du bruge:
- 3 cl Hendricks gin.
- Frisk agurk – skær evt i dekorative strimler
- Bland med fever tree hyldeblomst tonic
Derfor er den lækker:
Hendrick’s gin er en kvalitetsgin, der fremstilles på enebær, koriander med rosenblade, krydderier og agurk. Den har en intens smag.
Fever tree tonic er tonic tilsat saften fra håndplukket hyldeblomst. Dette giver et meget delikat modspil til bitterheden.
Psst. det fine glas er designet af Jesper Efferbach og hedder Timeless.
Clover Club
Et alternativ til dig, der er glad for gin, er den såkaldte Clover Club.
Her skal du bruge:
- 4 cl Gin
- 2 cl citronsaft
- 1,5 cl Vermouth
- Æggevide fra 2 æg
- 6 friske hindbær eller en ske hindbær marmalade
Kom hindbær i din shaker og mos dem. Kom derefter resten af dine ingredienser i, og shake grundigt.
Et tip: Det kan være en god ide at ‘tør-shake’ – altså shake uden is. Bagefter kan du shake med is. På den måde er det nemmere at få blandet æggehviden sammen med de øvrige ingredienser og opnå den rette konsistens.
Er du mere til Burbon eller rom, kan du også kaste dig over Funky Scandinavia eller The End
Funky Scandinavia
Her skal du bruge:
- 4 cl Bourbon
- 2 cl pure lakrids
- 2 cl kokoscreme
- 2 cl lime saft
Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienser i din cocktailshaker og shake grundigt. Si det over i dit cocktailglas. Pynt eventuelt med en lakrids pipe.
The End
Her skal du bruge:
- 4 cl rum
- 1 cl kanal sirup
- 2 dash bitters
- Kanel stang
Sådan gør du:
Kom alle ingredienser i din cocktailshaker og shake grundigt. Tag din kanelstang, og sæt ild til den, og sluk den derefter igen, så stangen ryger. Tag dit cocktailglas, og hold over stangen og lad røgen og aromaen fra kanelstangen fylde glasset, inden du hælder indholdet fra din shaker over i glasset.
Artiklen er skrevet i samarbejde med spiritus– og cocktailekspert, Zander Lauritzen Hansen.