Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ingefærshot opskrift: Sådan laver du det perfekte ingefærshot © iStock

Sådan laver du det perfekte ingefærshot

Hjemmelavet ingefærshot med gurkemeje er en sand lifesaver for dit immunforsvar. Se, hvordan du laver det perfekte ingefærshot her

Der er mange gode grunde til at spise ingefær hver dag. Og hvis du allerede har prøvet både ingefær-te og bananpandekager med spinat og ingefær, bør du nu prøve hjemmelavede ingefærshots, der indeholder utallige gavnlige egenskaber, som vil styrke dit immunforsvar.

Ingefærshot med gurkemeje

INGREDIENSER

• 200 g ingefær (økologisk)
• 50 g gurkemeje (økologisk)
• 1 l vand
• 2 citroner (økologisk)
• 3 spsk honning eller mere, hvis man synes
• Evt. nogle sorte peberkorn
• (1 l vand)

FREMGANGSMÅDE

I denne opskrift bør der bruges økologiske råvarer, da de ikke skrælles, og citronskallerne koges med (rødderne kan eventuelt koges af en gang til med lidt mindre vand).

Ingefær og gurkemeje vaskes, og urenheder fjernes. Rødderne skæres i tynde stykker og kommes i en gryde.

Citronerne vaskes, saften presses ud og sættes tildækket i køleskab (skal først tilsættes senere), skallerne kommes ned i gryden eventuelt med nogle sorte peberkorn.

1 liter vand tilsættes, og lad det småsimrer i 50 minutter.
Lad det afkøle til det er håndvarmt, og si det herefter.

Honningen røres i, og citronsaften tilsættes.

Det kan nu straks blandes op med yderligere 1 liter vand, så det er drikkeklart.

Ingefærshot kan både opbevares som stærk ekstrakt eller blandet op. Begge variationer er bedst i køleskabet.

Kilde: Rødmose

Mere om Opskrifter? Få Costumes nyhedsbrev