Ingefærshot opskrift: Sådan laver du det perfekte ingefærshot
© iStock

Sådan laver du det perfekte ingefærshot

Disse hjemmelavede ingefærshots med gurkemeje er en sand lifesaver for din krop. For ikke alene kan ingefærshots afhjælpe menstruationssmerter og tarmproblemer – de kan også dulme kvalme og hjælpe dig med at holde vægten nede. Få vores opskrift på de bedste ingefærshots her.

Ingefærshots: Den lille sundhedsbooster

Der er mange gode grunde til at drikke ingefærshots hver dag. Ingefær har nemlig en række positive virkninger på blandt andet tarmproblemer, menstruationssmerter og kvalme – og ikke mindst smager ingefærshots utroligt godt og kan virke opkvikkende på de dage, hvor du har brug for et lille ekstra 'skub'.

Vi fortæller dig herunder om de vigtigste sundhedsfordele ved at drikke ingefærshots og giver dig den bedste og nemmeste opskrift på hjemmelavede ingefærshots.

Vær dog opmærksom på, at Fødevarestyrelsen ikke anbefaler gravide at drikke ingefærshots, da store mængder ingefær kan øge risikoen for abort.

Hvad er et ingefærshot?

Ingefærshots laves af et koncentrat af ingefær, citronsaft og lidt honning, som samlet giver en stærk, forfriskende drik med mange sundhedsfordele. Nogle foretrækker deres ingefærshot rent, mens andre nyder at blande eksempelvis lidt gurkemeje i.

Ingefærshots er blevet utroligt populært gennem de seneste år, og med god grund. Drikken smager nemlig ikke bare godt og friskt, men bærer også en lang række sundhedsfordele med sig.

Hvad er ingefærshots godt for?

Ingefærshots kan hjælpe dig, der døjer med en lang række problemer – lige fra tarmproblemer til ondt i leddene. Vi guider dig herunder igennem 5 af de vigtigste fordele ved at drikke ingefærshots.

1. Få skik på tarmproblemerne med ingefærshots
Et ingefærshot kan sætte skub i en tung og mæt mave. Knoldens høje indhold af æteriske olier påvirker mave-/tarmsystemets glatte muskulatur og får den til at slappe af og sende maden videre. Du kan også komme ingefær i selve retten – selv små mængder har stor betydning for din komfort.

2. Afhjælp menstruationssmerter med ingefærshots
Ingefær virker lige så effektivt på menstruationssmerter som ibuprofen, har et forsøg vist. I anden forskning oplevede deltagerne 22 procent færre smerter den første måned, når de spiste ingefær under menstruationen, og hele 61 procent færre smerter måneden efter – så døjer du med menstruationssmerter og vil forsøge at lindre det ad en mere naturlig vej, er ingefærshots helt sikkert et forsøg værd.

3. Ingefærshots mod smerter i led og muskler
Har du fået dig en overbelastningsskade, er ingefær godt. Den lindrer nemlig den inflammation, som opstår i og omkring leddene – også hvis ledsmerterne skyldes sygdom. Ingefær kan også tage brodden af muskelsmerter.

4. Ingefærsshots til vægttab
Ingefær sætter gang i kroppens varmeproduktion, hvilket betyder, at du brænder ekstra kalorier af. Bare to gram ingefær i et måltid har vist sig at kunne øge forbrændingen i op til seks timer efterfølgende.

5. Dulm kvalme med ingefær – blandt andet sø- og køresyge
Du kan dulme transportsyge ved at spise et stykke ingefær, en halv time inden du skal på farten. Også kvalme ved sygdom og operation har ingefær en effekt på.

Kilde: Martin Kreutzer, 'Ingefær – antiinflammatoriske shots, drikke, salater og varme retter'.

Opskrift på ingefærshot med gurkemeje

Denne opskrift på ingefærshots er nem at lave, giver dig alle ingefærens sundhedsfordele, og så kan du lave en stor portion, så du har ekstra stående i køleskabet til de kommende dage.

Ingredienser til ingefærshots:
• 200 g ingefær (økologisk)
• 50 g gurkemeje (økologisk)
• 1 l vand
• 2 citroner (økologisk)
• 3 spsk honning eller mere, hvis man synes
• evt. nogle sorte peberkorn
• (1 l vand)

Sådan laver du ingefærshots med gurkemeje:
I denne opskrift bør der bruges økologiske råvarer, da de ikke skrælles, og citronskallerne koges med (rødderne kan eventuelt koges af en gang til med lidt mindre vand).

  1. Ingefær og gurkemeje vaskes, og urenheder fjernes. Rødderne skæres i tynde stykker og kommes i en gryde.

  2. Citronerne vaskes, saften presses ud og sættes tildækket i køleskab (skal først tilsættes senere), skallerne kommes ned i gryden eventuelt med nogle sorte peberkorn.

  3. 1 liter vand tilsættes, og lad det småsimre i 50 minutter. Lad det afkøle, til det er håndvarmt, og si det herefter.

  4. Honningen røres i, og citronsaften tilsættes.

  5. Det kan nu straks blandes op med yderligere 1 liter vand, så det er drikkeklart.

Ingefærshots kan både opbevares som stærk ekstrakt eller blandet op. Begge variationer er bedst i køleskabet.

Kilde: Rødmose