Sommertzatziki med jordbær
Hvis der er noget, som kan fremkalde sommerfølelsen, så er det smagen af danske jordbær! Få opskriften på en let og lækker tzatziki med det søde bær her
AfJeg bruger tit jordbær som det søde element i salater, men jeg bruger dem også i dressinger. Ofte, bruger man kun jordbær i det søde køkken, men faktisk egner de søde bær sig også ganske fortræffeligt i det salte køkken!
Smagsgivere som peber og basilikum komplimenterer jordbæret, og den skarpe smag fra hvidløg går også overraskende godt sammen med.
Hver gang jeg har serveret denne tzatziki, er den altid blevet rost til skyerne, og jeg synes også selv, at den er helt fantastisk!
Prøv selv opskriften herunder, og bliv overrasket over, hvor godt jordbær og hvidløg passer sammen.

Ingredienser
2 dl skyr
250 g jordbær
1 fed hvidløg
10 blade basilikum
Salt og peber
Hjertesalat til servering

Fremgangsmåde
Skyl jordbærene grundigt og lad dem dryppe af.
Rør skyr sammen med salt og peber, og riv hvidløget groft ned i. Rør det sammen, og smag til med salt.
Skær jordbærene i små tern, og rør dem sammen med skyren.
Anret et par spiskeskeer jordbærtzatziki i hvert salatblad og pynt med basilikum.
Servér salatbladene med jordbærtzatziki som en let forret på terrassen, sammen med et glas koldt hvidvin, eller brug den som tilbehør til fisk eller kylling.
Maria Engbjerg er bidragsyder på Costume.dk, og hun vil friste med lækre og inspirerende opskrifter her på siden. Til dagligt blogger Maria på Vanloseblues.dk, hvor hun deler sin passion for sund og velsmagende mad. Lær Maria bedre at kende her.
