Spicy bønner med sesamlaks
Få opskriften du kan lave til to på under 15 minutter og 100 kroner – og så skal du ikke bruge mange ingredienser. Perfekt til en travl hverdag
AfAt lave lækker, sund og velsmagende mad behøver hverken at være dyrt, kompliceret eller tidskrævende. Retten her kan du lave til dig og din veninde på cirka 15 minutter og til under 100 kroner! Det kræver dog, at køkkenskufferne gemmer på peanuts og sesamfrø – og hvis ikke, er de heller ikke dyre at anskaffe ...

Ingredienser - 2 personer
1 pose frosne, grønne bønner
2 tsk rød karrypasta
1-2 spsk hakkede, saltede peanuts
1 lime
Frisk koriander
Kokosolie til stegning
Salt og peber
2 laksebøffer
1/2 dl sesamfrø
Salt og peber

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader. I en skål blandes sesamfrø sammen med salt og peber. Skær skindet af laksen, og skær efterfølgende laksen i mundrette bidder. Gør en bageplade klar med bagepapir. Vend laksebidderne i sesamfrø og læg dem på bagepladen. Sæt pladen i ovnen og bag dem i cirka 8-10 minutter. Varm en stor pande op til høj varme. Smelt kokosolien og tilsæt bønnerne. Vend godt rundt i bønnerne undervejs. Når bønnerne er optøede og begyndt at få farve efter cirka 10 minutter, tilsættes den røde karrypasta. Vend det godt rundt og steg yderligere to minutter. Anret bønnerne i to skåle. og fordel laksestykkerne på bønnerne. Drys med peanuts og frisk koriander og servér med lime til at presse over. Maria Engbjerg er bidragsyder på Costume.dk, og hun frister med lækre og inspirerende opskrifter her på siden. Til dagligt blogger Maria på Vanloseblues.dk, hvor hun deler sin passion for sund og velsmagende mad. Lær Maria bedre at kende her.
