Spicy fishcakes med agurkesalat

Denne asiatiske udgave af fiskefrikadeller er både nem at lave og smager skønt – og sammen med en frisk agurkesalat bliver de ekstra lækre

© Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk

Fishcakes er den asiatiske udgave af fiskefrikadeller. I fishcakes bruger man fisk, der allerede er tilberedt, og det gør dem til et oplagt restemåltid – sammen med en frisk agurkesalat bliver det vidunderligt festligt.

DET SKAL DU BRUGE:

400 g tilberedt laks (rå laks kan også anvendes)

2 æg

3 tsk rød karrypasta

1 rødløg

1 lille bundt frisk koriander

1-2 spsk loppefrøskaller

SÅDAN GØR DU:

Hak løg og koriander fint. Pluk laksen fra hinanden i små stykker. Rør det hele grundigt sammen, og lad det stå og samle sig i 10 minutter. Form farsen til små bøffer.

Bag dem ved 200 grader på en bageplade med bagepapir i 20 minutter, eller steg dem på en pande i kokosolie i 4 minutter på hver side

AGURKESALAT:

2 agurker

1 bundt radiser

200 g edamamebønner, frosne og afbælgede

1 lille bundt koriander

2 spsk blandede sorte og hvide sesamfrø

DRESSING:

Saften fra 1 lime

1 tsk fint revet ingefær

1 spsk sojasovs

1 tsk ristet sesamolie

SÅDAN GØR DU:

Rør alle ingredienser til dressingen sammen. Skær toppen af radiserne, og skyl dem grundigt. Skyl ligeledes agurkerne, og skær begge dele i mundrette stykker. Kom det i en skål, og vend dressingen i. Hak korianderen fint, og stil det til side.

Rist sesamfrøene på en tør, varm pande, til de er gyldne og begynder at poppe. Lige inden servering vendes salaten med koriander og ristede sesamfrø. Servér spicy fishcakes med agurkesalat og eventuelt brune ris eller bog-hvedenudler.

Maria Engbjerg er bidragsyder på Costume Fit, og hun vil friste med lækre og inspirerende opskrifter her på siden. Til dagligt blogger Maria på Vanloseblues.dk, hvor hun deler sin passion for sund og velsmagende mad. Lær Maria bedre at kende her.

DET SENESTE NYE DIREKTE TIL DIG