Sprøde Hokkaido-pomfritter

Hokkaido-græskar kan nemt forvandles til perfekte fritter – et sundt og lækkert alternativ til kartofler, ris og pasta. Få opskriften her

1 / 3

Det er græskarsæson og Hokkaido-græskaret er efterhånden i stort set alle supermakeder. Hokkaido-græskaret indeholder A, B og C-vitamin og gode fibre, som mætter godt. Desuden indeholder Hokkaido blandt andet også mineraler som calcium og magnesium.

Hokkaido-græskar har en let sødlig smag og er en god erstatning for kartofler, ris eller pasta.

Ingredienser
2 / 3

Ingredienser

Hokkaido-græskar

Olivenolie

Timian – tørret eller friskt

Salt og peber

Fremgangsmåde
3 / 3

Fremgangsmåde

Vask dit græskar godt og grundigt, og lad skrællen blive på. Skær det herefter midt over og tøm det for kerner.

Skær græskaret i bådskiver på cirka 1-1,5 centimeter, læg dem i en plastikpose eller -beholder, hæld olivenolie over og ryst.

Tag dem ud af posen og læg dem på bagepapir eller en stor bradepande og kom salt og peber på.

Sørg for at skiverne ikke dækker hinanden, og kom derefter timian over, inden du bager dem i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter.

Opskriften er udarbejdet af Costumes sunde bidragsyder, Joanna Jørgensen. Læs flere af hendes artikler her: 3 nemme og sunde tips og Fedtfattig is med dadler, mandler og kakao.

Mere om Opskrifter? Få Costumes nyhedsbrev