
Sprøde og krydrede grønkålschips
Få opskriften på det sunde alternative til almindelige chips, der stiller trangen til noget salt og crispy
AfGrønkålschips er et super godt alternativ til almindelige chips, hvis du har lyst til noget salt og crispy, men prøver at holde den sunde linje. Grønkål er noget af det sundeste, man kan spise, og da det heldigvis er i sæson lige nu, så er det også billigt og nemt at få fat på. Det bedste ved grønkålschips - udover den gode smag selvfølgelig - er, at de er dejligt nemme at lave, og du kan nemt tilpasse dem til din smag ved at tilføje lige præcis de krydderier, som du bedst kan lide.
INGREDIENSER
6 stilke grønkål
1/2 spsk olivenolie
Krydderier
SÅDAN GØR DU
Start med at fjerne stilkene fra grønkålen, riv dem derefter i mere chipsvenlige størrelser med dine fingre, og vask dem grundigt. Når du har vasket grønkålen, er det vigtigt at sørge for at tørre stykkerne ordentlig, da de ellers kan risikere at blive dampede i ovnen, og så bliver de ikke sprøde. Jeg brugte et rent viskestykke til at fjerne det meste af vandet - det er okay, at det stadig er en lille smule fugtigt nogle steder.
Derefter hælder du kålen over i en skål og tilføjer cirka 1/2 spiseske olivenolie, som du masserer forsigtigt ind i kålen, indtil alle stykkerne er ordentlig dækket. Tilføj derefter de krydderier du ønsker, og sørg for at vende grønkålen godt, så alle chipsene er dækket af krydderier. Jeg lavede denne portion med havsalt og hvidløgspulver, men de smager også rigtigt godt med karry eller parmesan, og min personlige favorit er at lave dem godt spicy med chilipulver, paprika, knust spidskommen og hvidløgspulver.