Squashgetti med vegetarisk tomatsauce
Få opskriften på en sund udgave af spaghetti med tomatsovs, når du skifter pastaen ud med squash og kødsovsen er lavet på mosede tomater
AfVegetarisk mad hitter og flere og flere veganske restauranter dukker op rundt omkring. Du kan også trylle med grøntsager i køkkenet.
Hvis du elsker spaghetti med kødsovs, men gerne vil udelade de hurtige kulhydrater, så skal du lave den her lækre udgave med en vegetarisk ‘kødsauce’ og squashstrimler.

Ingredienser: 4 personer
SQUASHGETTI: Beregn 1 squash per person
Lav squashen til squashetti enten ved at bruge en spiralizer eller en juliennestrimler.
Har du ingen af delene, kan det sagtens gå an at rive squashen groft på et rive jern
VEGETARISK KØDSAUCE: 100 g grønne linser
1 løg, fint hakket
2 fed hvidløg, fint hakket
1 flaske mosede tomater
2 små gulerødder, i mindre ten
1 rød peberfrugt, i mindre tern
2 stængler bladselleri, i tynde skiver
2 spsk balsamico
1 tsk oregano
Olivenolie til stegning
Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Varm olien op til middelvarme i en stor gryde.
Steg løg og hvidløg bløde. Tilsæt balsamico og lad det dampe af.
Tilsæt nu alle grøntsagerne og oregano, og lad det stege i et par minutter. Hæld de mosede tomater og linserne ved, og lad det koge i 25-30 minutter, til linserne er møre.
Smag til med salt og peber.
Servér squashettien med den vegetariske kødsauce og drys eventuelt med fint revet parmesan.
