Squashgetti med vegetarisk tomatsauce

Få opskriften på en sund udgave af spaghetti med tomatsovs, når du skifter pastaen ud med squash og kødsovsen er lavet på mosede tomater

© Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk
1 / 3

Vegetarisk mad hitter og flere og flere veganske restauranter dukker op rundt omkring. Du kan også trylle med grøntsager i køkkenet.

Hvis du elsker spaghetti med kødsovs, men gerne vil udelade de hurtige kulhydrater, så skal du lave den her lækre udgave med en vegetarisk ‘kødsauce’ og squashstrimler.

Ingredienser: 4 personer © Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk
2 / 3

Ingredienser: 4 personer

SQUASHGETTI: Beregn 1 squash per person

Lav squashen til squashetti enten ved at bruge en spiralizer eller en juliennestrimler.

Har du ingen af delene, kan det sagtens gå an at rive squashen groft på et rive jern

VEGETARISK KØDSAUCE: 100 g grønne linser

1 løg, fint hakket

2 fed hvidløg, fint hakket

1 flaske mosede tomater

2 små gulerødder, i mindre ten

1 rød peberfrugt, i mindre tern

2 stængler bladselleri, i tynde skiver

2 spsk balsamico

1 tsk oregano

Olivenolie til stegning

Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde © Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk
3 / 3

Fremgangsmåde

Varm olien op til middelvarme i en stor gryde.

Steg løg og hvidløg bløde. Tilsæt balsamico og lad det dampe af.

Tilsæt nu alle grøntsagerne og oregano, og lad det stege i et par minutter. Hæld de mosede tomater og linserne ved, og lad det koge i 25-30 minutter, til linserne er møre.

Smag til med salt og peber.

Servér squashettien med den vegetariske kødsauce og drys eventuelt med fint revet parmesan.

Mere om Opskrifter? Få Costumes nyhedsbrev