Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fremgangsmåde © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com

Sund brownie med sorte bønner

Hvem har lyst til en lækker, saftig brownie, som smager syndigt uden at være det? Pas på mundvandet, for vi giver dig opskriften lige her

Bønner i en dessert lyder måske som en lidt underligt kombination, men brownies lavet på sorte bønner er faktisk lidt af en klassikker, når det kommer til sundere desserter. Og efter at have prøvet dem, kan jeg virkeligt godt forstå hvorfor.

Disse bønnebrownies er utroligt lækre og svampede med en rig smag af chokolade, og så lover jeg, at man altså ikke kan smage bønnerne. Som en ekstra bonus, så er de utroligt nemme at lave og er helt fri for mel, smør og raffineret sukker.

Ingredienser

BROWNIES

1 dåse sorte bønner, drænet og renset

2 æg

1 dl havregryn

1 dl kakaopulver

1 dl honning

1 tsk vaniljepulver

1/4 tsk havsalt

1/2 tsk bagepulver

3 spsk kokosolie, flydende

1/2-1 dl hakket mørk chokolade (jeg brugte 70%)

CHOKOLADEFROSTING

2 spsk kokosolie, flydende

2 spsk kakaopulver

1 spsk akaciehonning

1/3 tsk vaniljepulver

En lille smule fint havsalt

Ingredienser © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com

Fremgangsmåde

Start med at forvarme ovnen til 175 grader.

Hæld havregrynene i en foddprocessor og blend, indtil de er blevet til fint mel. Tilsæt derefter resten af ingredienserne til brownien, bortset fra den mørke chokolade, og blend i et par minutter, til du har en lækker tyk browniedej. Det er vigtigt at blende det hele godt igennem, da både teksturen og smagen ellers ikke bliver lige så god.

Smør derefter et ildfast fad med lidt kokosolie og hæld browniedejen i. Bag dem i 16-20 minutter og tag dem derefter ud og lad den hvile i mindst 10-15 minutter, før du begynder at skære dem ud.

Hvis du vil lave chokoladefrosting, vil jeg anbefale at lade brownies’ne hvile i endnu længere tid, da kokosolien i frostingen ellers vil smelte for meget.

For at lave chokoladefrostingen rører du helt enkelt alle ingredienser grundigt sammen og hælder dem over brownien.

Jeg serverede mine brownies med skyr blandet med vaniljepulver og en masse friske bær.

Hver tirsdag vil du her på Costume Fit finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.

Mere om Opskrifter? Få Costumes nyhedsbrev