Ingredienser – 1 portion:
2 frosne bananer*
1 spsk raw kakaopulver**
½ tsk vaniljepulver
½ - 1 spsk peanutbutter
*det er vigtigt, at bananerne er meget modne inden nedfrysning, så isen bliver sød nok uden, at der skal tilsættes sødemidler.
**almindeligt kakaopulver kan også sagtens bruges, men juster eventuelt mængden en smule.
Toppings: Bananskiver, hakket mørk 70% chokolade, grofthakkede mandler og en klat peanut butter.
Fremgangsmåde:
Tag bananerne ud af fryseren 20 minutter, inden du skal lave isen, så de kan tø en lille smule.
Skær dem derefter ud i skiver, og tilsæt dem til en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Hvis du ikke har en foodprocessor, så kan en blender, stavblender eller slowjuicer til nød også bruges, der skal dog eventuelt tilsættes en lille smule mælk.
Blend indtil bananerne er blevet til en lækker luftig og cremet chokoladeis, og der ikke er nogle klumper tilbage.
Servér straks og gerne med dine foretrukne toppings. Jeg gik all-in og serverede min med hakket mørk chokolade, peanutbutter, bananskiver og grofthakkede mandler.