Sund julesnack: Kokos snebolde

Costumes sunde bidragsyder har eksperimenteret med sunde julesnacks, og disse snebolde med nødder og kokos er værd at prøve

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com

Julen er nok den tid, hvor de fleste af os synder en ekstra tand, når det kommer til de søde sager. Der er ikke noget bedre end julehygge med familien, og selvom der bestemt skal være plads til de traditionelle julelækkerier, så er jeg også glad for at snige lidt sundere alternativer ind mellem juleslikket.

Disse kokos snebolde er en af mine nye favoritter. De er dejligt nemme at lave, og samtidig smager de så godt, at man helt glemmer, at det er en sundere udgave af juleslikket, man har fået fingrene i.

I**NGREDIENSER - 15 STK**

75 g groft kokosmel

50 g rå, usaltede cashewnødder

1/2 tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

3 spsk kokosolie

1-2 spsk flydende akaciehonning

1 spsk kokosmælk, mandelmælk eller vand

SÅDAN GØR DU

Start med at blende cashewnødderne til mel i en minihakker eller foodprocessor. Hæld det derefter over i en skål, og rør det godt sammen med det grove kokosmel og vaniljepulveret.

Smelt derefter kokosolien i et vandbad, og hæld den i skålen med de tørre ingredienser. Tilsæt resten af ingredienserne, og sørg for at røre det hele godt sammen. Det gør ikke noget, at blandingen er ret våd, da kokosolien bliver fast igen, når den køler ned. Hvorvidt du vil bruge én eller to spiseskeer honning afhænger af, hvor søde du vil have sneboldene. Du kan altid starte med en enkelt spiseske og så smage til med lidt ekstra.

Brug hænderne til at forme blandingen til 15 små snebolde og rul dem i groft kokosmel. Sæt dem derefter i fryseren i minimum én time, så kokosolien kan stivne og sneboldene kan blive faste. Tag dem ud cirka 10 minutter før, de skal serveres.

Signe Moesby Leth blogger til dagligt på Amillionmiless.com, hvor hun deler sin passion for sund og nærende mad.