Sund og greasy burger
Spis snasket burger og pomfritter med god samvittighed. Den er god nok – få opskriften her
AfGreasy burger og pommes
De fleste elsker en god burger, men holder sig måske tilbage, fordi det ofte forbindes med lidt for mange kalorier til en almindelig aften – men ikke længere!
Denne burger indeholder hverken brød eller kød, men der er fuld smæk på smag og snask, og det ved vi jo godt er det, der virkelig betyder noget, ikke?
Det er ikke kødet eller brødet, der får burgeren til at smage fantastisk, hvis du spørger mig – få min opskrift her, og prøv selv.

Ingredienser - menu til 4 personer
8 salatblade, eksempelvis icebergsalat
4 skiver cheddarost
3 tomater
Chiliaioli (for eksempel fra Svansøe)
VEGETARISKE BØNNEBØFFER
1 dåse kidneybønner
1 lille dåse majs
2 æg
1 squash
1 lille rødløg
1 fed hvidløg
1 spsk tamari eller soya*
½ tsk røget paprika*
2 tsk sød paprika
1 tsk salt
3 spsk loppefrøskaller
*kan undlades, men giver den gode umamismag, som kød naturligt har.
SWEET POTATO FRIES
2 store søde kartofler
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
1 spsk paprika
1 tsk chiliflager
GUACAMOLE
2 modne avocadoer
2-3 spsk skyr
1 lille rødløg
2 fed hvidløg
1 rød chili
Saften fra 1 lime
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
Salt og peber

Fremgangsmåde
VEGETARISKE BØNNEBØFFER
Tænd ovnen på 200 grader, og kom bagepapir på bagepladen.
Blend kidneybønner sammen med æg, tamari og krydderier. Riv squashen groft, og hak rødløg og hvidløg fint. Rør det sammen med bønnefarsen.
Hæld vandet fra majsene, og rør det i farsen sammen med loppefrøskaller.
Lad farsen stå og samle sig i ti minutter. Form farsen til fire bøffer, og læg dem på bagepladen.
Bag bøfferne (sammen med fritterne), men efter 25 minutter tages pladen ud, og der lægges en skive cheddarost på hver bøf. Sæt pladen tilbage i ovnen og lad osten smelte.
SWEET POTATO FRIES
Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
Vask kartoflerne grundigt og skær dem til pomfritter/stave.
Læg pomfritterne på bagepladen, og vend dem grundigt med olivenolie, salt, paprika og chiliflager.
Sæt pladen i ovnen og bag dem i 30 minutter til de er gyldne og let sprøde.
GUACAMOLE
Mos avocadoerne godt sammen med skyr og limesaft.
Tilsæt koriander, spidskommen, salt og peber.
Hak rødløg, hvidløg og chili fint, og rør det i guacamolen.
SERVERING
Læg tomatskiver i fire salatblade, og læg herefter en bøf ovenpå, top med guacamole og slut af med et salatblad.
Server med de sweet potato-fritter og chiliaioli til at dyppe i.
