Sund sensommer tærte med kokoscreme

Denne tærte er både glutenfri og vegansk – og kombinationen af knasende bund, friske bær og kokoscreme er ren forkælelse for dine smagsløg

Glutenfri og vegansk sensommer tærte © Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk
1 / 5

Ingen sommer uden tærte! Denne tærte er både glutenfri, vegansk, toppet med friske bær og den lækreste kokoscreme.

Du kan både serverer den for dine gæster, som en dessert eller til en sensommer eftermiddag med en god kop kaffe.

Ingredienser - 8 personer © Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk
2 / 5

Ingredienser - 8 personer

BUND:

70 g boghvedemel

160 g rismel

4 spsk kokosolie

3 spsk kokossirup

1/2 tsk salt

80 g mørk chokode – min. 75 %

KOKOSSKUM:

2 dåser kokosmælk, stået i køleskabet natten over

1 tsk vaniljepulver

Kokossirup til sødning efter smag

FYLD/ TOPPING:

1 frisk figen, i skiver

1 kiwi, i skiver

125 g friske hindbær

125 g friske brombær

1 spsk kakaonibs, eller hakket mørk chokolade

Glutenfri og vegansk sensommer tærte © Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk
3 / 5

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.

Bland mel og salt sammen i en skål.

Tilsæt kokosolie, og med hænderne fordeles det til en smuldret dej.

Tilsæt kokossirup og koldt vand og ælt det til en dej. Pres dejen ud i en 20 cm. bageform.

Bag bunden i 12-15 minutter – det kan godt være, den krakelerer, men det gør ikke noget. Chokoladen holder den sammen.

Sæt derefter bunden med formen i køleskabet, og lad den køle helt ned.

Når bunden er kølet helt af, smeltes chokoladen over et vandbad.

Hæld chokoladen i bunden, og vip den rundt til chokoladen er jævnt fordelt.

Sæt bunden i fryseren i ca. 10-15 minutter, så chokoladen kan størkne.

Imens laves kokoscremen.

Glutenfri og vegansk sensommer tærte © Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk
4 / 5

Tricket til en succesfuld kokosskum er at lade kokosmælken stå på køl natten over og at kokosmælk, skål og piskeris har samme temperatur.

Stil derfor skålen, du skal piske i, og piskerisene i køleskabet i mindst 30 minutter, inden du skal lave kokosskummet.

Samtidig er det ikke ligegyldigt, hvilken kokosmælk der anvendes.

Så vælg en god økologisk en og IKKE light udgaven, den dur ikke her.

Skrab den fede del af kokosmælken over i en skål, gem eventuelt den klare væske til en smoothie.

Pisk den fede kokosmælk let og luftig – bemærk at de ikke vokser som alm. flødeskum gør.

Tilsæt vaniljepulver, pisk igen og smag så til med kokossirup så det passer til din søde tand.

Læg skiftevis frugt, bær og kakaobis/chokolade i hver sin sektion, og server den som en lækker dessert eller til en god kop eftermiddags kaffe.

© Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk
5 / 5