Sund sluch ice: Din nye sommerfavorit

Slush ice behøver ikke være sukkerfyldte og syntetiske. Du kan nemt lave dine egne sunde slush ice, der køler ned og forfrisker på de varme dage

Sunde slush ice © iStock
1 / 4

Intet køler bedre i sommervarmen end en iskold slush ice. Drikken er ofte fyldt med sukker og syntetiske ting og sager, men du kan sagtens lave en sund variant.

Herunder giver vi dig tre lækre opskrifter på sund slush ice.

Mango/lime slush ice © Unsplash
2 / 4

Mango/lime slush ice

Mango er fyldt med C- og A-vitamin, der begge giver en smuk glød. Lime og chili gør drinken frisk og stærk.

Det skal du bruge:

  • 2 store mangoer
  • 4 dl isterninger
  • 5 dl kokosvand
  • 4 limefrugter
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipeber

Sådan gør du:

  1. Start med at skrælle mangoen, skær den i små tern, og frys dem.
  2. Blend mango, kokosvand, limesaft, salt og chilipeber og isen i en blender til det har en glat konsistens.
  3. Fordel i flotte glas, og pynt med mango, lime eller ekstra chilipeber.
Agurk/honningmelon slush ice © iStock
3 / 4

Agurk/honningmelon slush ice

Agurker er en smagfuld kilde til væske og en masse vitamin B, der har en beroligende effekt. Honningmelonen tilføjer sødme.

Det skal du bruge:

  • 1 lille honningmelon
  • 4 dl isterninger
  • 5 dl kokosvand
  • En håndfuld mynteblade
  • 1 limefrugt
  • 1 tsk salt
  • 1 agurk

Sådan gør du:

  1. Start med at skære melonen ud, fjern skallen og kernerne, skær kødet i tern, og frys det ned.
  2. Skræl agurken, og skær den i tern.
  3. Blend melon, kokosvand, mynteblade, limesaft, salt, agurk og is i en blender til det har en glat konsistens.
  4. Fordel i flotte glas, og pynt med agurkeskiver.
Ananas/ingefær slush ice © iStock
4 / 4

Ananas/ingefær slush ice

Kombinationen af ananas, ingefær og gurkemeje styrker immunforsvaret og bekæmper forkølelse og influenza

Det skal du bruge:

  • 1 ananas
  • 4 dl isterninger
  • 5 dl kokosvand
  • Ingefær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk gurkemeje

Sådan gør du:

  1. Start med at skære ananasen ud, fjern skallen, skær kødet i tern, og frys det ned.
  2. Skær den ønskede mængde ingefær i tern.
  3. Blend ananas, kokosvand, ingefær, salt, gurkemeje og is i en blender til det har en glat konsistens.
  4. Fordel i flotte glas, og pynt med gurkemeje.

Tip: Slush ice kan forberedes en time forinden. Opbevar massen i blender-kanden i fryseren, og blend det igen lige inden servering.