Sund vaffelsandwich med kylling

Vafler hitter både som dessert, men også som alternativ til sandwichen. Læs med her og få opskriften på sunde vafler med lækkert fyld

© Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk
1 / 3

Vafler hitter som aldrig før, men vafler behøver ikke kun at være af den søde slags med syltetøj til. De kan laves på mange sunde måder og spises både til frokost og aftensmad.

Jeg har et fantastisk godt vaffeljern fra Tefal, hvor planterne kan udskiftes. Du kan dog bruge et hvilket som helst vaffeljern, og skulle du ikke have et, så kan du bare lave små pandekager istedet.

Ingredienser - frokost til én © Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk
2 / 3

Ingredienser - frokost til én

VAFFEL

1 lille sødkartoffel

2 æg

1 spsk loppefrøskaller

½ tsk salt

½ tsk karry

KARRY/MANGO-DRESSING

2 spsk skyr

1 spsk mangochutney

1 tsk karry

Salt og peber

100 gram tilberedt kylling (eventuelt en rest fra dagen før)

1 håndfuld salat

1 tomat i skiver

Fremgangsmåde © Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk
3 / 3

Fremgangsmåde

Den søde kartoffel skal først tilberedes. Det kan gøres på to måder:

Enten kan den bages i 30-45 minutter i en 200 grader varm ovn. Du lægger simpelthen bare kartofflen ind i ovnen uden at gøre mere ved den. Når den er helt blød og mør tages den ud, køles lidt ned og så tages indmaden ud af skindet.

En hurtigere metode er at komme den søde kartoffel i mikroovnen. Her skal den have et sted mellem 10 og 15 minutter. Giv den lidt ad gangen, og stop, når den er helt blød.

I en minihakker blendes kartoffelmosen sammen med æg, salt og karry, til konsistensen er helt cremet. Tilsæt loppefrøskaller og blend igen.

Rør imens skyr, mangochutney og karry sammen til dressingen og smag den til med salt og peber.

Pluk det tilberedte kylling og rør det sammen med dressingen.

Del vaflen i to og fordel salat, kylling og tomater. Luk den med den anden halvdel og spis vaflen til frokost eller aftensmad.

TIP: Med et par skiver stegt bacon i, har du en sund udgave af den klassiske club sandwich. Denne her er bare helt uden mel og derfor glutenfri.

Maria Engbjerg er bidragsyder her på Costume.dk, og hun vil friste med lækre og inspirerende opskrifter her på siden. Til dagligt blogger Maria på Vanloseblues.dk, hvor hun deler sin passion for sund og velsmagende mad. Lær Maria bedre at kende her.

Mere om Opskrifter? Få Costumes nyhedsbrev