Sunde alternativer til pasta, der faktisk smager godt
Der findes masser af sunde opskrifter, som minder om den gode smag af pasta. Vi har samlet de bedste pasta-alternativer, der også er lette at lave
AfCremede pastaretter er lækre, men også meget kalorieholdige.
Heldigvis findes der masser af sunde alternativer til både pasta og pizza, der (næsten) kan matche de originale versioner.
For at lave alternativer til pasta, skal du enten erhverve dig en spiralizer eller en juliennestrimler, så du kan lave lange tråde af dine yndlingsgrøntsager og -rodfrugter, eller du kan vælge at ty til sundere versioner af pasta og nudler.
Nedenfor har vi samlet de bedste alternativer til pasta, samt lidt inspiration til, hvordan de kan tilberedes.

Sød kartoffel
Sød kartoffel er ikke kun et godt alternativ til den klassiske hvide kartoffel, den kan også sagtens bruges som pasta.
Find opskriften på sød kartoffelpasta med cremet spinat og cashew sauce her.

Gulerødder
Gulerødder er både smukke, sprøde og har en dejlig sød smag.
Find opskriften på gulerodsnudler med stærk peanutdressing her.

Bønnepasta
Bønnepastaen er et godt alternativ til dig, der ikke gider at spiralize dine grøntsager, men stadigvæk vil spare lidt på kalorierne. Bønnepasta er lavet på sojabønner og indeholder alle bønnens skønne sundhedsfordele.
Du kan finde opskriften på bønnepasta med cashewcreme, fennikel og grønne tomater her.

Squash
Squashgetti er en klassiker, og det med god grund. Squashen tilføjer farve til din ret, og fungerer glimrende som alternativ til pasta.
Find opskriften på squashgetti med vegetarisk tomatsauce her.

Kinaradise
Kinaradise er en undervurderet rodfrugt, som sagtens kan opgraderes til en pastafavorit.
Prøv for eksempel en spaghetti carbonara med kinaradise her.

Shirataki-nudler
Shirataki-nudlerne stammer fra Japan og passer perfekt i østligt inspirerede retter. Nudlerne indeholder nærmest ingen kalorier, men er meget fiberholdige.
Du kan finde opskriften på shirataki sesamnudler her.

Pastinak
Pastinakker kan umiddelbart godt se lidt kedelige ud, men rodfrugten kan let forvadles til en lækker, pastalignende ret.
Find opskriften på pastinakpasta med butternut squash her.

Spaghettisquash
En spaghettisquash er i virkeligheden et græskar, og ved bagning får kødet en trådet struktur, der kan trækkes ud med en gaffel.
Det er både et sundt og budgetvenligt alternativ til pasta, da der kommer en stor portion ud af hvert græskar, som har en lækker, cremet tekstur og en sødlig smag.
Du kan finde opskriften på spaghettisquash med frikadeller i tomatsovs her.

Sort bønne pasta
Du må ikke lade dig afskrække af den mørke farve på pastaen lavet på sorte bønner. Pastaen er både lav på kalorier og har masser af sundhedsfordele.
Du kan finde opskriften på sort bønnepasta med svampe og tomat her.

Rødbede
Rødbeden har masser af sundhedsfordele samt en smuk farve. Og så tilføjer den en syrlighed til dine retter, når du bruger den i stedet for pasta.
Find opskriften på den enkle rødbedepasta med tomat og mozarella her.
