Sunde blåbærpandekager med citron og vanilje

Denne pandekagestabel ser nærmest forbudt ud - men de kan spises med god samvittighed! Costumes sunde bidragsyder giver dig opskriften her

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
1 / 3

Disse sunde blåbærpandekager er en af de helt klare morgenmadsfavoritter herhjemme. Ikke nok med at de smager fantastisk og er utroligt mættende, så indeholder de hverken mel eller raffineret sukker og er udelukkende lavet på sunde ingredienser.

De er perfekte til brunchbordet eller til morgenmad en søndag morgen, hvor der er god tid til hygge og selvforkælelse. Hvis du foretrækker helt enkle pandekager, så kan du nemt udelade blåbær og citron.

Ingredienser © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
2 / 3

Ingredienser

PANDEKAGER

2 bananer (helst godt modne og med brune prikker)

4 æg

2 1/2 dl havregryn

1/2 tsk vaniljepulver

1/3 tsk bagepulver

Skal fra 1/2 økologisk citron, fintrevet

2 spsk citronsaft

1 dl blåbær (friske eller frosne)

Kokosolie til stegning

BLÅBÆRCREME

1 dl frosne blåbær

2 dl skyr naturel

½ tsk vaniljepulver

4 spsk citronsaft

Skal fra ½ økologisk citron, fintrevet

Honning, stevia eller dit foretrukne sødemiddel efter behov

Fremgangsmåde © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
3 / 3

Fremgangsmåde

Tilsæt alle pandekageingredienserne undtagen blåbærrene til en blender og blend, indtil det hele er godt blandet. Lad dejen hvile i 5-10 minutter.

Opvarm en pande - jeg foretrækker at lave dem på høj varme - og tilsæt lidt kokosolie til at stege pandekagerne i. Når kokosolien er smeltet, og panden er ordenligt varm, så hælder du en lille cirkel af pandekagedejen på panden. Jeg brugte cirka tre spiseskefulde per pandekage og toppede hver cirkel pandekagedej med 1-2 teskefulde blåbær.

Steg pandekagerne i et par minutter, indtil de begynder at boble let og er gyldne på undersiden. Vend dem herefter og giv dem et ekstra minuts tid.

Lav derefter den friske blåbærcreme ved at give alle ingredienserne en hurtig tur i blenderen, og så den klar til servering.

Jeg serverede pandekagerne med en frisk blåbærcreme, bananskiver og hakket mørk chokolade på 70 procent.

Opskriften rækker til to sultne personer.

Signe Moesby Leth blogger til dagligt på Amillionmiless.com, hvor hun deler sin passion for sund og nærende mad, og her på Costume.dk vil hun hver uge friste med lækre og inspirerende opskrifter. Læs mere om Signe her.