Sunde morgenmadsvafler med frugt og hindbæris

Alle fortjener at spise så pæn, sund og lækker mad hver morgen. Få opskriften på de lækre morgensnacks her

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
1 / 3

Disse morgenmadsvafler med frugt og hindbær‘is’ er helt perfekte til de morgener, hvor man gerne vil forkæle sig selv eller familien, men stadig holde den sunde linje.

Herhjemme er de, sammen med pandekager, en af morgenmads-favoritterne, men vaflerne er nok ved at have overtaget, da de både er noget nemmere og hurtigere at lave, sådan som de bare ligger og passer sig selv i vaffeljernet.

Det, at de er så nemme at lave, er et kæmpe plus, da denne ellers lidt luksusagtige morgenmad ikke nødvendigvis behøver forbeholdes weekenderne (især ikke, hvis man skruer lidt ned for mængden af toppings).

Ingredienser © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
2 / 3

Ingredienser

VAFLER – 5 STYK:

4 æg

1 dl skyr

1 dl + 2 spsk boghvedemel

1 dl havregryn

2 tsk kokosolie

1-2 spsk akaciehonning

1/3 tsk vaniljepulver

1/3 tsk bagepulver

En knivspids fint havsalt

TOPPINGS:

Frisk frugt og bær

Til hindbærisen: frosne hindbær, en sjat mandelmælk, vaniljepulver og en smule akaciehonning, stevia eller andet foretrukken sødemiddel, hvis der er behov for lidt ekstra sødme.

Fremgangsmåde © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
3 / 3

Fremgangsmåde

Start med at tænde dit vaffeljern, så det kan varme op, mens du laver vaffeldejen.

For at lave vaffeldejen tilsætter du helt enkelt alle ingredienser til en blender (havregrynene kan eventuelt blendes til mel for sig selv inden og så kan du bare piske ingredienserne sammen), og blender indtil havregrynene er pulveriseret, og dejen er fin og sammenhængende.

Derefter er det tid til at lave vaflerne, hvis du ikke har et slip-let-vaffeljern, skal du lige smøre det med en lille smule fedtstof inden og ellers, så er det bare med at hælde lidt vaffeldej i vaffeljernet og stege dem indtil de er gyldne. Lad vaflerne hvile et par minutter på en rist, så de kan blive dejligt sprøde.

Imens vaflerne passer sig selv i vaffeljernet, kan du med fordel forberede den friske frugt og bærrene til toppingen (jeg laver normalt hindbær-‘isen’ helt til sidst, så den ikke når at smelte).

Når vaflerne er færdige, kan du lave hindbærisen ved helt enkelt at blende ingredienserne sammen, tilsæt kun en lille smule mælk, da isen ellers bliver for flydende og tilpas mængden af vaniljepulver og sødemiddel til din smag.

Servér vaflerne med hindbærisen, frisk frugt, bær og eventuelt en smule hakket mørk chokolade.

Hver tirsdag vil du her på Costume Fit finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.

Mere om Opskrifter? Få Costumes nyhedsbrev