© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com

Sunde superjuicer

Få et sundt superboost, når Costumes sunde bidragsyder giver dig opskriften på to forfriskende juicer, du nemt og hurtigt kan lave

Disse forfriskende juicer er perfekte her til vinter, hvor de fleste af os indtager både en del mere fed mad og alkohol end normalt til julefrokoster og de mange festligheder, vi går i møde. Grøntsagsjuicer kan normalt godt være ret skrappe i smagen, men jeg har prøvet at lave to lækre og forholdsvis milde juiceopskrifter, hvor alle kan være med.

I den røde juice har jeg brugt rødbede, der hjælper din krop med at rense leveren, blodet, tyktarmen og galdeblæren. I den grønne juice har jeg brugt den grønne alge chlorella, der er kendt for sine evner til at rense leveren, galdeblæren og nyrerne samt til at hjælpe fordøjelsessystemet med at fungere optimalt. De øvrige juiceingredienser har også hver deres gavnlige funktion, og for eksempel har gulerødder en rensende effekt på leveren, og ingefær er god for fordøjelsen - alle sunde ingredienser til din krop.

RØDBEDEJUICE - 2 GLAS

2 rødbeder

3 appelsiner, uden skræl

4 gulerødder

1/2 citron

1 tommel ingefær

GRØN JUICE MED CHLORELLA OG ET TROPISK TWIST - 2 GLAS

1 agurk

1 stilk bladselleri

4 håndfulde spinat

275 g ananas, uden skræl

2 lime, uden skræl

1/2 - 1 tommel ingefær

1 tsk chlorella i pulverform (kan udelades)

SÅDAN GØR DU

Vask alting grundigt, juice det hele og server straks - gerne med isterninger. Hvis du vil tilsætte chlorella i din grønne juice, så skal det bare røres i juicen med en ske inden servering.

Signe Moesby Leth blogger til dagligt på Amillionmiless.com, hvor hun deler sin passion for sund og nærende mad, og her på Costume.dk vil hun hver uge friste med lækre og inspirerende opskrifter. Læs mere om Signe her.