Sundt sommertilbehør: Hasselback-squash
Brug hasselback-squash med blue cheese-dressing og bacon som det perfekte tilbehør til en lækker salat eller en saftig bøf
AfTilbage i (de gode) 80'ere var hasselback-kartofler og rejecocktails populært på middagsbordet. I denne lækre opskrift er det squashen, der er blevet hasselback og serveret med blue cheese-dressing, bacon og purløg. De er helt fantastiske som tilbehør til bøffer, men sammen med en grøn salat, kan de sagtes udgøre et helt måltid – perfekt til sommer.

Ingredienser - tilbehør til 4
2 squash
Olivenolie
Salt og peber
1 pakke kalkunbacon
Purløg til pynt
BLUE CHEESE-DRESSING
1 dl creme fraiche
2 spsk blåost
1 spsk æblecidereddike
2 spsk finthakket purløg

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Skær så tynde riller du kan i squashen uden at skære helt igennem.
Del hver squash i tre, og læg dem i et ovnfast fad, pensl dem med olivenolie og krydr med salt.
Sæt fadet i ovnen, og bag dem i 20-25 minutter. De skal være gyldne og møre.
Steg imens baconen sprød, og rør blue cheese-dressingen sammen.
Anret de hasselback-squash på et fad, top med blue cheese-dressing og drys med bacon og purløg.
Maria Engbjerg er bidragsyder her på Costume.dk, og hun vil friste med lækre og inspirerende opskrifter her på siden. Til dagligt blogger Maria på Vanloseblues.dk, hvor hun deler sin passion for sund og velsmagende mad. Lær Maria bedre at kende her.
