Svampede blåbærmuffins
De her blåbærmuffins er både lækre og svampede – også selvom de er helt uden smør, raffineret sukker eller hvedemel. Enjoy!
AfHvis du leder efter et sundere alternativ til at stille desserttrangen, så vil disse lækre blåbærmuffins være et godt bud.
De indeholder nemlig hverken smør, raffineret sukker eller hvedemel, men de smager stadig fantastisk og er dejligt svampede – lige som muffins bør være.

Ingredienser – 9 styks
2 dl havregryn
1 dl kokosfibermel
1½ tsk vaniljepulver
3 spsk kokossukker
½ tsk bagepulver
¼ tsk natron
En knivspids fint havsalt
2 æg
1 dl skyr
3 spsk kokosolie, smeltet
2 dl mælk
½ -1 dl akaciehonning*
2 dl blåbær**
*tilpas mængden alt efter, hvor søde du vil have dem. Jeg brugte en halv deciliter.
**du kan sagtens bruge frosne blåbær, men sørg for at vende dem i en smule mel, inden du blander dem i dejen, så den ikke bliver helt blå/lilla.

Fremgangsmåde
Start med at forvarme ovnen til 180 grader.
Blend havregrynene til de er blevet til mel, og hæld dem derefter over i en skål. Tilsæt resten af de tørre ingredienser til skålen og rør det hele sammen.
Pisk de våde ingredienser sammen og hæld dem over i skålen med de tørre ingredienser. Rør forsigtigt de to blandinger sammen og slut af med at vende blåbærrene i dejen.
For en muffinform med ni papirforme, og fordel muffindejen ligeligt imellem dem. Top dem eventuelt med et par ekstra blåbær som pynt. Bag dem i ovnen ved 180 grader i cirka 25 minutter, men pas på, at de ikke får for meget – de skal kun være let gyldne.
Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile i 5-10 minutter i muffinformen, inden du tager dem ud, og lader dem køle på en rist i papirformene.
Servér dem meget gerne mens de stadig er lune.
Hver tirsdag vil du her på Costume Fit finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.
